Tuukka Rask masensi Sebastian Ahon ja kumppanit mielipuolisella tempulla – ”On ollut hämmästyttävä”

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on NHL:n kuumin suomalaispelaaja, tai kenties kuumin kaikki pelaajat huomioiden. Tähtivahti on ollut yksi suurimmista syistä siihen, miksi Bruins on enää voiton päässä Stanley Cupin loppuotteluista.

Keskiviikon vastaisena yönä joukkue kaatoi Carolina Hurricanesin luvuin 2-1 suhteellisen tiukan taistelun päätteeksi. Maalivahdeista Rask joutui virkaveli Curtis McElhinneytä kovempaan tulitukseen.

Suomalaiselle kirjattiin kunnioitettavat 35 torjuntaa. Kivenkovassa tikissä oleva torjuja valittiin kamppailun ykköstähdeksi ja lisäksi Rask nautti joukkuekavereidensa kehuja taiston tauottua.

– Rask on aina rauhallinen ja ”kasassa”. Juuri nyt hän on tikissä. Hän on ollut hämmästyttävä. Hän on suuri tekijä sille, miksi olemme tässä tilanteessa nyt, Bruinsin toinen tärkeä palanen, ykkössentteri Patrice Bergeron ylisti NHL:n nettisivujen mukaan.

Mielipuolinen temppu

Rask masensi Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja kumppanit kaikkein pahiten jo avauserässä. Siinä hän otti mielipuoliset 20 torjuntaa. Toisessa erässä koppeja kertyi vain viisi ja viimeisen kaksikymppisen aikana 10 kappaletta.

– En pitänyt siitä, kuinka pelasimme avauserässä, päävalmentaja Bruce Cassidy painotti voitosta huolimatta.

Luotsi kehui Canesia.

– Yritimme hyökätä, ja torjua heidän aggressiivisuuttaan. Tarinan teema oli se, että selviydyimme ensimmäisestä erästä tässä pelissä.

Boston pääsee yrittämään sarjan katkaisua ensimmäisen kerran Suomen aikaa perjantaiyönä.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!