Tampereen Tappara julkisti maanantaina Ratinan kauppakeskuksessa uudet pelaajahankintansa kaudelle 2019-20.

Uusina niminä joukkueeseen saapuvat maalivahti Emil Larmi (HPK), puolustaja Alexander Ytterell (HV71), Olavi Vauhkonen (Sport), Tyler Morley (SaiPa) sekä hyökkääjä Charles Bertrand (HC Fribourg-Gottéron).

Myös Tapparan suurlupaus Kasper Simontaipaleen Liiga-sopimus julkistettiin tapahtumassa.

Nimekkäin hankinta on ehdottomasti Ranskan maajoukkuetta MM-kisoissa edustava Bertrand. 28-vuotias taituri voitti kaudella 2017-18 Kärppien riveissä Liigan maalipörssin 32 osumallaan.

Tapparan uudeksi ykkösvahdiksi hankittu Larmi oli viime kaudella torjumassa Suomen mestaruutta HPK:lle. 22-vuotias nuorukainen pelasi pudotuspeleissä sensaatiomaisesti, kun 18 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli huima 93,2.

Tapparan tiedote:

Seitsemän SM-mitalia putkeen voittanut Tappara esitteli kauden 2019-2020 uuden joukkueensa tänään Ratinan kauppakeskuksessa. Jo aiemmin kerrottujen jatkosopimusten lisäksi nyt julkistettiin viisi uutta pelaajahankintaa sekä yksi jatkosopimus. Uusista pelaajanimistä neljä on ennestään tuttuja Liigasta ja kolme on ulkomaalaisia. Ensimmäistä kertaa Suomeen ja Liigaan siirtyy ruotsalainen Alexander Ytterell, Liigassa jo tutut ulkomaalaiset ovat hyökkääjät Charles Bertrand ja Tyler Morley, ja uusia kotimaisia nimiä kirvesrinnoissa ovat Olavi Vauhkonen ja Emil Larmi. Kahden vuoden jatkosta Tapparassa on sopinut 17-vuotias laitahyökkääjä Kasper Simontaival.

Maalivahti Emil Larmi, 22, siirtyy Tapparaan hallitsevasta Suomen mestarista HPK:sta, jonka ykkösvahti hän on ollut kolme viime kautta. Larmin sopimus Tapparan kanssa on kaksivuotinen.

Puolustaja Alexander Ytterell, 27, on pelannut kaksi viime kautta SHL:n HV71:ssä. Viime kaudella hän teki tehopisteet 2+7=9 pelaamissaan 46 ottelussa. Ruotsin sarjojen lisäksi hän on pelannut urallaan kaksi kautta Tanskan liigassa. Ytterellin Tappara-sopimus kattaa ensi kauden.

Laitahyökkääjä Olavi Vauhkonen, 30, siirtyy Tapparaan Vaasan Sportista, jossa on pelannut kolme edellistä kauuta. Viime kaudella hän teki uransa ennätystehopisteet 17+27=44 ja oli Liigan pistepörssissä sijalla 16. Liigaurallaan hän on lisäksi edustanut SaiPaa, Lukkoa ja Jokereita. Vauhkonen teki Tapparan kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Kanadalainen keskushyökkääjä Tyler Morley, 27, pelasi viime kauden SaiPassa, jonka paras pistemies oli tehopistein 17+24=41. Viime kausi oli hänelle toinen kausi Euroopassa yhden EBEL-liigan Medvescak Zagrebissa pelatun kauden jälkeen. Pohjois-Amerikan urallaan hän pelasi yhden kauden AHL:ssä nelivuotisen yliopistouran jälkeen. Morleyn ja Tapparan sopimus on yksivuotinen.

Ranskalainen laitahyökkääjä Charles Bertrand, 28, on ehtinyt pelata Suomessa jo seitsemän kautta Kärppien, Ässien, Sportin, TPS:n ja Lukon joukkueissa. Kaudella 2017-18 hän voitti Kärppien mestarijoukkueessa myös Liigan maalikuninkuuden 32 osumallaan. Viime kauden hän aloitti KHL:ssä Sibirissä, josta siirtyi marraskuun lopussa Sveitsin NLA-liigaan HC Fribourg-Gottéronin joukkueeseen. 23 KHL-ottelussa syntyi tehot 2+1=3, 26 NLA-ottelussa 9+5=14. Bertrand teki Tapparan kanssa kahden vuoden sopimuksen.