Upean kiekkouran pääosin 1970- ja 80-luvulla tehnyt Heikki ”Hexi” Riihiranta on Suomen jääkiekkoleijona numero 78. Riihiranta kertoi, ketkä ovat hänelle kaikkien aikojen Leijona-pelaajia.

Riihiranta oli Veli-Pekka Ketolan kanssa ensimmäisiä suomalaisia ammattilaiskiekkoilijoita Pohjois-Amerikassa. Riihiranta pelasi Ketolan kanssa WHA-liigaa Winnipeg Jetsissä kausina 1974-77. Riihiranta juhli myös WHA:n mestaruutta 1976.

Leijona-paidassa Riihiranta esiintyi MM-kisoissa neljästi ja yhteensä pelejä kertyi puolustajalle 36, joissa syntyi tehot 3+3=6. Suomessa pelatessaan Riihiranta edusti Karhu-Kissoja sekä Helsingin IFK:ta.

Kun Riihirannalta kysyttiin kaikkien aikojen Leijona-pelaajaa, oli miehellä vaikeuksia valita vain yhtä.

– Niitä on monta, mutta sanoisin, että Raimo Helminen. Ja puhun nyt näistä nuoremmista kavereista, 70-vuotias Riihiranta sanoi SuomiKiekko-sivustolle peliyhtiö Nopeampi.comin MM95 Lounge -kisakatsomossa.

– Sitten on tietysti minun aikaisia pelaajia, kuten Veli-Pekka Ketola ja esimerkiksi ”Mölli” (Matti) Keinonen. Lasse Oksanen oli huippu myös, Riihiranta jatkoi luettelemista.

Riihiranta perusteli valintojaan joukkuepelaamisella.

– He ovat kaikki hyviä joukkuepelaajia ja ennen kaikkea hyviä pelaajia. Kokonaisuus ratkaisee paljon. Onhan meillä paljon huippuja, mutta he eivät välttämättä ole niin hyviä joukkuepelaajia, Riihiranta avasi.