Suoraviivaisista ja pelottomista kommenteistaan tunnettu Don Cherry on toiminut kanadalaisen Hockey Night In Canada -kiekkolähetyksen pääkasvona jo 34 kauden ajan.

85 vuotta tänä vuonna täyttänyt kiekkolegenda ei ole antanut mitään viitteitä siitä, että hän olisi halukas lopettamaan televisiouraansa.

Ilmoille on kuitenkin noussut huhuja, että Sportsnet kaavailee Cherryn mantelinperijäksi toista ikonista kiekkohahmoa, Brian Burkea.

Toronto Maple Leafsin GM:nä urallaan toiminut Burke allekirjoitti juuri vastikään kaksivuotisen sopimuksen Sportsnetin kanssa ja kertoi silloin olevansa halukas luomaan asiantuntijana uraa.

Sportsnetin tuore presidentti Bart Yabsley hyssyttelee kuitenkin vielä huhuja Cherryn korvaamisesta.

– Don on legendaarinen kanadalainen. Aiheuttaako hän hämminkiä sanomisillaan? Sataprosenttisella varmuudella. Onko se hyvää tv-viihdettä? Kyllä on. Rakastamme Donia. Meillä ei ole tässä kohtaa suunnitelmissa tehdä muutoksia, Yabsley sanoi The Athletic -lehdelle.

Yabsley kertoo olevansa vakuuttunut kansan suureen suosioon nousseen Burken asiantuntijuudesta.

– Pidän siitä, kun voin katsoa jotain ja oppia siinä samalla, joko lähetyksestä, markkinoinnista tai jääkiekon pelaamisesta – ja Brian tekee kaiken tämän.

– En tiedä vielä mitä tulevaisuus pitää sisällään. Voin kuitenkin kertoa, että olemme iloisia, että meillä on hänet (Burke). Tulemme käyttämään häntä yhä enemmän ja enemmän, Yabsley vihjailee.

LUE MYÖS:

Leijonat-taituri lupaa: Liiga kutsuu, mikäli NHL:ssä nähdään työsulku – ”Lähden mielelläni”

Nyt on komeaa! Hartwall toi kauppojen hyllyille MM-kultaoluen – upeat yksityiskohdat

Siirtopommi! Leijonien MM-kultahyökkääjä jättää Liigan – allekirjoitti NHL-sopimuksen

Siirtopommi viritteillä? LA Kings yrittää värvätä todellisen NHL-konkarin – tilillä yli 1800 ottelua

Uusi osoite selvillä! Liiga-seuran maalivahti loikkaa uusiin maisemiin – ”Valtavasti potentiaalia”