NHL-seuran tähtikaksikko valmis jatkosopimuksiin: ”Haluan pelata koko urani täällä”

© Kuva: Getty Images

Viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä Stanley Cupin voittoa juhlineen Washington Capitalsin ydinrunko on ollut kasassa jo yli vuosikymmenen ajan, eikä näköpiirissä liene muutosta ainakaan pikaisella aikataululla.

Sekä pitkään joukkueen hyökkäyksen megatähtiin lukeutunut ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström, että tähtimaalivahti Braden Holtby aloittavat syksyllä nykyisten sopimustensa viimeiset kaudet.

Capitals voi neuvotella kaksikon tulevista sopimuksista kauden vaihtuessa virallisesti 1. heinäkuuta. Sekä 31-vuotias, 6,7 miljoonaa dollaria kaudesta nykyisin kuittaava Bäckström että 29-vuotias, 6,1 miljoonan taalan kausitienesteillä pelaava Holtby ovat kuitenkin kiinnostuneita jatkamaan uriensa loppuun asti Capitals-nutussa.

– Rakastaisin sitä. Tavoitteeni on tehdä kesällä kaikkeni sen eteen, että menestymme jälleen ensi kaudella. Kaikki muu tapahtuu sen myötä. Mutta on selvää, että rakastan olla täällä, rakastan kaupunkia ja joukkuetta. Se on hyvä motivaattori, joka saa sinut tekemään kaikkensa saadaksesi jatkaa täällä, Holtby kertoo NBC Sportsille.

– En ole miettinyt asiaa vielä paljoakaan. Olen pelannut koko urani täällä, joten haluaisin jatkaa samassa paikassa. Rakastan pelaamista täällä. Jos seura haluaa pitää minut, tunne on molemminpuolinen, Bäckström kuittaa omat jatkohaaveensa.

71 pistettä päättyneellä kaudella tehtaillut Bäckström täyttää ensi kauden alussa 32 vuotta, joten ainakin ruotsalaisen kohdalla tämän lienee tyytyminen pieneen palkanalennukseen tulevaa sopimusta sorvattaessa.