MM-kisat
Mestaruusveto
10.05-26.05.2019

Jääkiekon MM-kisat ovat jokakeväinen karnevaali ja tänä vuonna kisaillaan Slovakiassa. Myös Suomesta on odotettavissa sankka kisaturistien virta kohti kisapaikkoja. in asiakkaat pystyvät katsomaan kisoja TV:n kautta.

Käydään tässä artikkelissa lyhyesti läpi kisojen mestaruuskandidaatit. Kylmästi lasken niitä olevan kolme tai neljä. Valitettavasti Leijonien pakka on tänä vuonna verrattain vaatimaton, eikä sitä voi laskea mestarisuosikkeihin. Aloitetaan kisojen kroonisesta alisuorittajasta.

USA – tähdet lomamatkalla?

Kaukana ovat ajat, kun USA:n MM-joukkueet koostuivat yliopistopelaajista ja täkäläisille tuntemattomista suuruuksista. Nykyään jenkit saavat joukkueeseen mukaan todellista laatua. Niin myös tänä vuonna. Jostain syystä USA on ollut pitkään MM-kisojen alisuorittaja: 2010-luvulla joukkue on yltänyt pronssille kolme kertaa.

Tänä vuonna joukkueessa on todellisia nimimiehiä, kuten Patrick Kane, Jack Eichel ja Cory Schneider. Siitä huolimatta on vaikea uskoa, että tälläkään kertaa jenkeistä on mestareiksi. Ehkä joukkueen ote kisoihin on jopa liian rento.

Venäjä – ongelmana pelitapa

Venäjä marssittaa kisoihin todella kovan nipun. Ennen tämän viikon EHT-turnausta joukkueeseen liittyivät Alexandr Ovetshkin, Jevgeni Kuznetsov ja Dmitri Orlov. Jo tätä ennen joukkue suorastaan vilisi NHL-tähtiä.

Venäjän ongelmana on ollut toisinaan hyvinkin häilyvä pelitapa. Isolla egolla varustetut tähdet saattavat sortua sooloiluun ja homma on mennyt väkinäiseksi puurtamiseksi. Viimeksi Venäjä on ollut finaalissa vuonna 2015, jolloin Kanada oli selkeästi parempi. Suosikiksi rankattuna Venäjän pelaaminen ei maistu.

Kanada – laatua joka osastolla

Kanadalla on suorastaan hirmuinen joukkue kasassa. Laatua löytyy joka paikalle ja taso on laaja. Maalille kanadalaiset voivat heittää kaksi kertaa Stanley Cupia nostelleen Matt Murrayn. Uusin pelote on vappuna rosteriin lisätty Jared McCann. Ennestäänhän joukkueessa on jo Sean Couturierin ja Mark Stonen kaltaisia pistelinkoja.

Jos joukkueen asenne on kunnossa, Kanada tulee menemään turnauksessa pitkälle. Kanada ei ole huono arvaus mestariksikaan, mutta yllekirjoittaneelle yksi joukkue maistuu vielä kanadalaisia paremmin.

Ruotsi – kadehdittavan vahva

Monen Leijona-fanin mielipahaksi joudun nostamaan vetosuositukseksi Ruotsin voittamaan maailmanmestaruuden kertoimella 4,50. Ruotsi on voittanut kahdet edelliset kisat ja Rikard Grönborgilla on todella luja joukkue kisoihin.

Ruotsin joukkueesta voi esille nostaa huikean tulokaskauden Vancouverissa pelanneen Elias Pettersonin sekä Calgaryssa tällä kaudella loistaneen Elias Lindholmin. Nimilistaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään – joukkue on kadehdittavan vahva. Lisäksi länsinaapurien asenne on satavarmasti kunnossa läpi kisojen. Siispä kertoimien valossa Ruotsi on paras valinta mestaruusvetoon.

Erikoistarjous: 5€ ilmaisveto jokaiseen Leijonien matsiin

tarjoaa rajoitetun ajan SuomiKiekon lukijoille erikoisetua: saat lunastettua 5€ ilmaisvedon jokaisen Suomen alkulohkon matsiin (7×5€ ilmaisvetoa). Tarjouksen saa vain oheisen linkin kautta ja se on voimassa ainoastaan 9.5. asti.

Ohjeet tarjouksen lunastamiseen:

1. Rekisteröidy ille TÄSTÄ.
2. Tee 10€ veto ennen torstaita 9. toukokuuta klo 23.59, jotta olet oikeutettu ilmaisvetoihin.
3. Ilmaisvedot maksetaan pelaajien tilille viimeistään klo 14.00 jokaisena arkipäivänä.