Kitkerä shokkitappio MM-jäillä! Liiga-tähti katkerana: ”Tämä on perseestä – kaikki ovat vihaisia”

© Kuva: Getty Images

KOSICE. Slovakia koki maanantain myöshäispelissä katketan tappion, kun Kanada marssi huippupelissä voittoon maalein 6-5.

Ottelussa riitti draamaa, kun vierasjoukkue iski voittomaalin vain noin sekunti ennen kolmannen erän loppua. Se kai kotiyleisön raivon valtaan: Mark Stonen maalia edelsi kyseenalainen tilanne, kun Kanadan pelaaja antoi härskisti poikittaista kotijoukkueen pelaajan selkään. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä – ja hetki tästä Kanada iski ylivoimalla kiekon maaliin.

Pettymys purkautui rajulla tavalla: fanit buuasivat Kanadalle läpi maan kansallislaulun. Myös kentälle lensi rojua (lue lisää).

SuomiKiekko-sivusto jututti pelin jälkeen Slovakian Liiga-taituri Michal Kristofia. Kärpistä tuttu hyökkääjä myönsi suoraan tappion olleen todella katkera.

– On vaikea sanoa jotain. 
Tämä on valtava pettymys. Fanit täällä ovat uskomattomia – sen takia tämä on perseestä, Kristof huokaisi SuomiKiekko-sivustolle.

Tappiosta huolimatta Slovakia pelasi upean kamppailun Kanadan NHL-tähtiä vastaan. Sen myötä katseet kääntyvät pian tulevaan.

– Voimme itkeä nyt, mutta pelit jatkuvat pian. Meidän pitää olla silloin taas valmiita. Emme ole vielä hävinneet tai voittaneet mitään suurta. Kaikki ovat todella vihaisia, mutta pelit jatkuvat.

Kristof on noussut näissä kisoissa Slovakian avainpelaajien joukkoon. Se on melkoinen saavutus – nuori kiekkotaituri on pelannut turnauksessa kovien NHL-nimien rinnalla. Kotikisat ovat iso unelma Suomessa ensi kaudellakin pelaavalle hyökkääjälle.

– Tämä on uskomaton turnaus. Ihmiset ovat sekaisin hyvällä tavalla. Tunnelma peleissä on älytön ja kun kävelemme kaupungissa, ihmiset tulevat pysäyttelemään meitä. Koko maa elää tällä hetkellä kiekon tahtiin. Kaikki hymyilevät ja ovat onnellisia.Kotikisat antavat virtaa jatkoon. Vaikka takana on kitkerä pettymys.

– Jääkiekkoilija ei voisi toivoa enempää. Tämä on iso unelma, sen takia taistelemme ihan loppuun. Jokainen jättää kaikkensa jäälle, Kristof kiteyttää.

LUE MYÖS: Karmea buuauskonsertti! Kisafanit ottivat Kanadan NHL-tähdet hampaisiinsa – ”Ala-arvoista”

LUE MYÖS: Teurastus käynnissä! Ruotsi kylvää hirmuista tuhoa – viiteen erään tajuttomat 16 maalia

LUE MYÖS: Tunteisiin! Leijonien voimapesä sai USA-taiturin pimahtamaan – ”En tiedä mitä tapahtui”

LUE MYÖS: Kaatuiko Leijonat oikeusmurhaan? MTV: Jukka Jalonen haukkui tuomarin pystyyn: ”Ei v***u uskaltanut viheltää”

LUE MYÖS: Tämä video kertoo paljon! Kaapo Kakko suorastaan dominoi Jack Hughesia – Jokerit-tähti ylistää: ”Valovuoden edellä”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo