Kultaleijonien tähtimaalivahdin Kevin Lankisen mukaan jääkiekon maailmanmestaruuden voitto on tähän mennessä hänen koko elämänsä paras tunne.

MM-kullan voittamisen merkitys on suomalaisille jotain niin suurta, ettei sitä voi miltei sanoin kuvailla. Juniorikiekkoilijat haaveilevat legendaarisen pokaalin nostamisesta joukkueensa edessä jo luistelukoulusta lähtien.

Kuten suurin osa nuorista pelaajalupauksista, on Suomen kultajoukkueen kiistaton ykkösveskari Lankinen unelmoinut kultamitalista aina.

– Tämä on elämäni paras tunne tähän mennessä, suomalaistorjuja iloitsi TSN:n haastattelussa.

[readmore from=”leijonat”]

Pohjoisamerikkalainen lehdistö oli erityisen kiinnostunut siitä, milloin vakuuttavia otteita MM-turnauksessa esitellyt Lankinen nähtäisiin NHL-joukkueen ykkösvahtina.

Lankinen uskoo Ruotsin, Venäjän ja Kanadan NHL-miehistöjen kaataminen todistavan hänen kykyjensä riittävän taalaliigan tasolle.

– Luonnollisesti (se kertoo siitä). Tietenkin haluan olla aloittava maalivahti NHL:ssä niin pian kuin mahdollista, mutta juuri tällä hetkellä haluan vain nauttia tästä tunteesta ja olla näiden jätkien kanssa, Lankinen hehkutti.

Kevin Lankinen linjasi mielipiteensä Suomen avaintekijästä MM-kultaan – ”Uskon sen olleen suurin asia”

Lähde: TSN