Kultaleijonien sankarivahti Kevin Lankinen sanoi olevansa yhtä ihmeissään kuin koko Suomien kansa Leijonien saavutuksesta joukkueen materiaaliin nähden. Suomalaistähti epäili huippumaiden tähtimiehistöjen kaatuneen silkalla yhteistyön voimalla.

Leijonien maailmanmestaruutta vuosimallia 2019 ei osannut odottaa tosissaan juuri kukaan.

Joukkue oli paperilla varsin vaatimaton, eikä Suomella pitänyt olla mitään saumaa kaataa Ruotsin, Venäjän ja Kanadan kaltaisia titaaneja MM-jäillä.

Suomalaisjoukko venyi kuitenkin uskomattomaan urotekoon perisuomalaisella yhteistyön jääkiekolla, joka on muodostunut vuosien varrella Jukka Jalosen tavaramerkiksi.

Kanadalaiset ja koko kiekkoileva maailma oli MM-finaalin jälkeen tyrmistynyt siitä, kuinka ihmeessä Leijonat kukisti NHL-tähtiä pursuilevat kärkimaat kolmesti putkeen.

TSN:n tiedustellessa Leijonien tähtitorjuja Lankiselta syytä leijonalauman menestykseen ei nuorukainen tahtonut aluksi löytää asialle järkiperäistä selitystä.

– Hyvä kysymys! Rehellisesti sanottuna, en tiedä. Pysyimme vain yhdessä. Pelasimme joukkuepeliä, ja meillä on todella hyvä ryhmä jätkiä. Uskon sen olleen suurin asia, huippuveskari hehkutti.

MM-kullan voitto oli Lankiselle ymmärrettävän tunteikas hetki. 24-vuotias Kiekko-Vantaan kasvatti kertoi unelmoineensa maailmanmestaruudesta koko kiekkouransa alusta saakka.

– Olen niin ylpeä. Olen todella ylpeä tästä saavutuksesta. Tämä on ollut unelmani siitä asti, kun olin pieni lapsi. Tämä on todella suuri asia Suomessa. Olen etuoikeutettu, kun sain olla osa tätä ja olla tämän joukkueen mukana täällä, Lankinen ylisti.

Lähde: TSN