HIFK näytti muskelia siirtomarkkinoilla! Kaappasi kerralla kahdeksan huippuvahvistusta

HIFK laittoi totisesti tuulemaan siirtomarkkinoilla. Helsinkiläisseura vahvisti ensi kauden joukkuettaan kerralla kahdeksalla huippunimellä.

HIFK on kaapannut ensi kaudeksi hyökkääjät Teemu Turusen (HPK), Otto Paajasen (HPK), Jere Sallisen (Örebro), Jesse Saarisen (Pelicans), Sebastian Dykin (Södertälje), puolustajat Mikko Kousan (Pelicans) ja Rony Ahosen (Lukko) sekä maalivahti Frans Tuohimaan (SaiPa). IFK tiedotti sopimuksista Bättre Folk -sovelluksessa.

Turunen kuului menneellä kaudella Liigan kirkkaimpiin tähtiin ja oli jopa lähellä pistepörssin voittoa. Hän paukutti hämeenlinnalaisten riveissä tehot 20+34. Samasta seurasta tuleva Paajanen pelasi niin ikään tehokkaan runkosarjan ja summasi tehot 13+21.

33-vuotiaalla Saarisella on allaan uransa tehokkain runkosarja Pelicansin riveissä. Lahtelainen viimeisteli 54 otteluun tehot 14+35=49 ja oli myös joukkueensa parhaita pistemiehiä pudotuspeleissä. Kousa oli niin ikään Pelicansin tärkeimpiä pelaajia läpi kauden, mistä kertoo myös 34 tehopistettä.

Sallinen pelasi toisen kautensa SHL:ssä ja summasi runkosarjassa 22 tehopistettä. Ruotsalainen Dyk pelasi puolestaan Allsvenskanissa yli piste per peli -tahdilla ja paukutti komeat 56 tehopistettä.

Peruspakki Rony Ahonen on pelannut viime vuodet Lukossa. 32-vuotias puolustaja viimeisteli tämän kauden runkosarjassa 16 tehopistettä.

Frans Tuohimaa puolestaan on pelannut viime vuodet SaiPan ykkösvahtina. Tällä kaudella hänen torjuntaprosenttinsa jäi 90,5:een, mutta edelliskaudella hän oli Liigan parhaimmistoa 92,2 lukemallaan.

Lue myös: 19 maalin tehopakki ensi kaudeksi Liigaan! ”Joukkueensa paras puolustaja”

Lue myös: Aiempi siirto ei pidäkään paikkaansa! Toinen Liiga-seura vei mestaripakin Sportin nenän edestä