Uransa tähän kevääseen päättänyt Tuomas Vänttinen on seurannut tarkkaan vanhan joukkuekaverinsa Joel Kivirannan otteita MM-kisoissa. Sport-hyökkääjä on Leijonien yksi lukuisista ensikertalaisista.

Vänttinen pelasi Kivirannan kanssa Vaasassa kahden kauden ajan vuosina 2015-2017. Nuoren Kivirannan pelaamisesta huokui jo tuolloin potentiaali.

– Sitä on aina ollut. Ihan loistavaa, että hän on puhjennut kukkaan.

– Nuori kaveri ja hänellä on fiksu hartioiden väli. Uskon, että hän tulee kehittymään vielä paljon. Kiva, että hän pääsee imemään oppia kisoissa huippuammattilaisilta, Vänttinen myhäilee tyytyväisenä.

– Tämä antaa varmasti virtaa ja itseluottamusta ensi kauteen, 35-vuotias ex-hyökkääjä kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Kovana harjoittelijana tunnettu Kiviranta ei ole vielä hurjastellut tehopisteiden kanssa Slovakiassa. Hän sai ensimmäisen tehopisteensä viime ottelussa Iso-Britanniaa vastaan maalin muodossa.

– Ehkä hän vähän roiskaisee kiekon pois liian helposti. Tekeminen ei välttämättä ole ihan kypsän näköistä. Pientä malttia toivoisin häneltä lisää ja sitä samaa peliä, mitä hän Liigassa uskaltaa pelata, Vänttinen arvioi.

– Ei hän ole pelannut missään nimessä silti huonosti. Näkisin, että hänellä on kuitenkin vielä varastossa.

Vänttisen mielestä Kivirannan pitäisi tuoda esiin enemmän röyhkeyttä ja rintakarvoja.

– Hän voisi pysyä enemmän kiekossa ja haastaa pakkeja. ”Jolle” pystyy tekemään pelkällä luistelutyöllä itselleen maalipaikkoja. Hän pystyy antamaan myös ihan älyttömiä taklauksia

– Niistä tulee mieleen Antti Pihlström. Olen nähnyt, kuinka hän pyyhkäisee äijiä seinälle.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna,
ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.