Suomalaistähden ykkösmaalivahdin paikka NHL:ssä uhattuna? Seurajohto isojen päätösten edessä

© Kuva: Getty Images

Kuluvan NHL-kauden pitkälti loukkaantuneena sivusta seurannut Arizona Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta sai tällä kaudella itselleen todellisen kirittäjän taistelussa seuran ykkösvahdin paikasta.

Täksi kaudeksi Arizonaan Minnesota Wildista hankittu Darcy Kuemper esitti Raannan tuuraajana loisto-otteita johdattaen joukkueensa sensaatiomaisesti vain muutaman pisteen päähän pudotuspelipaikata.

28-vuotias kanukkimaalivahti pelasi 55 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 92,5 osoittaen olevansa vihdoin valmis ykkösmaalivahdin vastuuseen NHL-kaukaloissa. Miehen edullinen, 1,85 miljoonaa dollaria kaudessa palkkakattoa rasittava sopimus umpeutuu vasta ensi kauden jälkeen, joskin GM John Chayka on jo tulevana kesänä isojen valintojen äärellä.

Lähteekö toinen kaksikosta?

Ennen viime kauden alkua Coyotesin ykkösvahdiksi hankittu Raanta on kahden ensimmäisen Arizona-kautensa aikana pelannut loukkaantumisten vuoksi vain 59 ottelua. Suomalainen kuittaa kauden 2020-21 jälkeen umpeutuvasta sopimuksestaan peräti 4,25 miljoonaa dollaria vuodessa, mikä tekee raumalaisesta tällä hetkellä hankalan tapauksen joukkueelleen johtuen jatkuvista loukkaantumisista.

Arizona saattaisi toisaalta saada Kuemperistä kesällä hyvän korvauksen miehen edullisesta sopimuksesta johtuen. Riittääkö GM Chaykan luotto Raannan terveenä pysymiseen sen verran, että mies uskaltaisi kaupata kanadalaismaalivahdin toisaalle?

Jäädessään joukkueeseen Kuemper saattaisi hyvinkin napata Coyotesin vakituisen ykkösvahdin paikan Raannan nenän edestä tulevalla kaudella. Yhtenä vaihtoehtona on toki myös Raannan kauppaaminen toisaalle.

Käy saagassa lopulta miten hyvänsä, Raannan terveyshuolet ovat muodostumassa suurimmaksi haasteeksi miehen nousulle NHL:n todellisten eliittivahtien joukkoon.

LUE MYÖS: Suomalaishyökkääjälle kova kohtalo NHL-pudotuspelien alla: ulos kokoonpanosta!