Sami Kapasen sopimus Luganoon varmistui – KalPa pestasi tilalle odotetun nimen!

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopiolaisen KalPan päävalmentajana kahden kauden ajan Liigassa toiminut seuran pääomistaja Sami Kapanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin liigan Luganon peräsimeen.

Kaksivuotisen sopimuksen Sveitsin suurseuran kanssa solmineen Kapasen paikan KalPan päävalmentajana ottaa odotetusti Tommi Miettinen.

– Olen kiitollinen KalPa-yhteisölle menneistä vuosista valmentajana. Yhteinen tie on ollut hieno ja kehittävä. Nyt eteen tulleen tilaisuuden hetkellä koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen urallani, Kapanen kertoo KalPan tiedotteessa.

KalPan pääomistajana toimivan Kapasen siirtyminen Sveitsiin ei vaikuta miehen itsensä mukaan kuopiolaisseuran päivittäiseen tekemiseen.

– Jo viimeisen kahden vuoden aikana olen omistajana ollut poissa KalPan toiminnan päivittäisestä arjesta ja keskittynyt valmennustyöhön. Sama rutiini jatkuu toimitusjohtajan, toimiston ja hallituksen osaavissa käsissä, mies avaa.

KalPan uutena päävalmentajana aloittavan Miettisen sopimus on mallia 2+1 vuotta. 43-vuotias Miettinen toimi tällä kaudella Mestis-seura IPK:n päävalmentajana.

Miettinen on KalPalle jo ennestään tuttu mies, sillä ex-pelaaja on toiminut seurassa aiemmin edustusjoukkueen apuvalmentajana sekä myös A-junioreiden päävalmentajana.

– Innostus on valtava tämän uuden pestin myötä, ja haaste tulee olemaan kova, mutta koen, että olen valmis sen vastaanottamaan, Miettinen kommentoi pestiään seuran tiedotteessa.