Pojat olivat poikia? Ruotsalaistaituri muisteli NHL-debyyttiään – oli joutua pari päivää aiemmin putkaan Teemu Hartikaisen kanssa!

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereiden ensimmäisellä KHL-kaudella 2014-15 joukkueen kantaviin voimiin kuulunut ruotsalaistaituri Linus Omark muisteli Ett Stenkast från Delfinen -podcastissa hupaisaa tapahtumaa ajalta, jolloin tavoitteli paikkaa Edmonton Oilersin NHL-joukkueesta.

Omark lähti syksyllä 2010 rapakon taakse tavoittelemaan unelmaansa napata pelipaikka maailman kovimmassa kiekkoliigassa ja pelasi aluksi AHL:n Oklahoma City Baronsissa.

Ruotsalaisen joukkuetoverina oli tuolloin myös nykyään KHL:n Salavat Julajev Ufassa Omarkin kanssa viilettävä Leijonat-hyökkääjä Teemu Hartikainen.

Kaksikko asui tuolloin myös kämppäkavereina keskenään ja nuoret miehet saivat kerran juhlimasta kotiin palatessaan päähänpiston.

– Asuimme aidatulla alueella, jossa oli poreamme sekä uima-allas ja saimme fiksun idean mennä naku-uinnille. Seurauksena oli, että naapurimme näkivät meidät siellä keskellä yötä ja alkoivat huutaa, Omark muisteli tapausta.

Hetken kuluttua paikalle kaarsi myös poliisi ja kehotti kaksikkoa nousemaan ylös altaasta.

-Olimme juuri ehtineet pukea alushousut jalkaamme, mutta poliisi sanoi meidän uineen alasti. Me taas väitimme ihmisten luulleen meidän olleen alasti, koska alushousumme olivat valkoiset, Omark kertoi.

Seurauksena oli, että Omark sai jo käsiraudat ranteisiinsa ja illanvietto oli päättymässä putkareissuun, mutta mukana ollut amerikkalaistuttu sai lopulta selvitettyä asian.

Vain päivää myöhemmin Omark sai Oilersilta kutsun NHL-miehistöönsä.

Miehen ensimmäisestä NHL-ottelusta tulikin ikimuistoinen, sillä hän ratkaisi kamppailun voittomaalikisassa komealla rankkarillaan.

Omarkin ainakin toistaiseksi ohi olevalla NHL-uralla oli mittaa 79 ottelua, joissa hän summasi 32 (8+24) tehopistettä.

Jokerit-kauden jälkeen hän on pelannut Ufassa jo neljän kauden ajan.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!