New York Islanders-maalivahti Robin Lehnerillä on takanaan melkoinen vuosi

Päihdevieroituksen viime kesänä läpikäynyt ruotsalainen pelaa tällä hetkellä uransa parasta jääkiekkoa ja elämä hymyilee.

Viimeisimpänä tunnustuksena tästä olivat nimeäminen kolmikkoon, josta valitaan NHL:n tämän kauden paras maalivahti, sekä ehdokkuus sisukkuutta, urheiluhenkeä ja jääkiekolle omistautumista osoittaneelle pelaajalle jaettavan Bill Masterton -palkinnon voittajaksi.

Vuosi sitten tilanne oli hyvin toinen.

Viime kesänä vieroituksesta päästyään Lehner etsi itselleen uutta seuraa ja aluksi miehen perässä oli peräti kahdeksan-yhdeksän NHL-joukkuetta, mutta sen jälkeen kun veskari agentteineen kertoi avoimesti tilanteestaan putosi määrä kahteen.

– Menin tapaamaan yhtä joukkuetta, eikä se mennyt kovinkaan hyvin, Lehner kertoo.

Islanders kuitenkin uskoi 27-vuotiaaseen veskariin ja tarjosi yksivuotista sopimusta. Loppu on historiaa.

Lehner kehuu vuolaasti koko organisaatiota.

– Kyse ei ole siitä, että olisin erityistapaus, joka tarvitsee jonkun pitämään kiinni kädestäni. He ovat olleet uskomattoman kannustavia ja avoimia, eivätkä ole tuominneet minua, Lehner toteaa ja ylistää myös joukkueen faneja:

– He ovat olleet uskomattomia. He ovat todellakin auttaneet minua matkallani pelastamaan elämäni.

New York Islanders

@NYIslanders
“I’ve had bad days this season, but I know how to handle it now. For people out there who don’t see a light at the end of the tunnel, you have to get the right help. That’s what’s good about this. It shows it can be done with the right help and the right people.” @RobinLehner