”Kyseessä on kaksi todella mielenkiintoista pelaajaa” – Lukko testaa yliopistomestaria ja vuoden pelaamatta ollutta hyökkääjää!

© Kuva: Getty Images

Samaan aikaan, kun Kärpät ja HPK taistelevat kiivaasti tämänvuotisesta Liiga-mestaruudesta, rakentavat monet joukkueet jo kokoonpanoaan tulevaa sesonkia varten.

Lukko kertoi perjantaina testaavansa kahta viime vuodet Pohjois-Amerikassa viettänyttä hyökkääjää.

Slovakialainen Kristian Pospisil ja suomalainen Joel Janatuinen (kuvassa) liittyvät raumalaisseuraan try-out -sopimuksilla.

Pospisilin try-out -jakso kestää kesäkuun puoliväliin ja Janatuisen elokuulle.

– Kyseessä on kaksi todella mielenkiintoista pelaajaa. He hyppäävät nyt mukaan Liiga-joukkueen arkeen, joten on hienoa päästä näkemään, miltä he vaikuttavat ja mihin he pystyvät. Saamme katsoa rauhassa, minkä tason kavereita he ovat, toteaa Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt tiedotteessa.

22-vuotias Pospisil kuului päättyneellä kaudella ECHL-seura Newfoundland Growlersin listoille. Loukkaantumisen vuoksi 187-senttinen ja 81-kiloinen slovakki ei kuitenkaan pystynyt pelaamaan yhtään ottelua.

Edelliskaudella Pospisil pääsi pelaamaan kaksi ottelua AHL-seura Toronto Marliesin riveissä. Näissä otteluissa hän viimeisteli tehot 1+1=2. Samalla kaudella ”farmin farmissa” ECHL:ssa hän summasi Orlando Solar Bearsin paidassa 51 ottelussa 26 (13+13) tehopistettä.

24-vuotias Janatuinen on Espoon Palloseuran kasvatti. Hän on edustanut junioriurallaan kotimaassa Helsingin Jokereita ja Espoon Bluesia ja juhli keväällä 2014 nuorten SM-liigan mestaruutta.

Kaudeksi 2014-15 Janatuinen siirtyi Pohjois-Amerikkaan edustaen ensin USHL:n Sioux City Musketeersia, josta matka jatkui North Dakotan yliopistojoukkueeseen.

North Dakotassa hän on pelannut neljällä viimeisellä kaudella yhteensä 121 ottelua ja viimeistellyt niissä 44 tehopistettä (19+25). Hän pääsi juhlimaan joukkueen väreissä myös Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n mestaruutta keväällä 2016.


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!