KHL-jättien voimasuhteissa täyskäännös konferenssifinaaleissa? ”Häntä kannattaa todella seurata”

Jääkiekkoliiga KHL:n suuriin ja mahtaviin kuuluvat Pietarin SKA ja TsSKA iskevät itäisen konferenssin viidennessä loppuottelussa yhteen perjantaina. Ottelusarja on tasan 2-2 moskovalaisten johdettua sitä jo 2-0.

Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät viidennen loppuottelun suorana lähetyksenä perjantaina kello 19.25 alkaen. Kanavan jääkiekkoasiantuntija Esa Pirnes on seurannut ottelusarjaa tarkalla silmällä.

– SKA:n maalinteon tehokkuus on kehittynyt kahden ensimmäisen ottelun jälkeen. He ovat pystyneet myös antamaan paljon paremmin painetta TsSKA:n puolustajiin. Tämän myötä moskovalaisten viisikko on venynyt, Pirnes sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Pirneksen mukaan SKA:n parempi jäähykuri on myös vaikuttanut ottelusarjan edetessä voimasuhteisiin.

TsSKA on taktisesti yksi KHL:n kypsimmistä joukkueista. Pirnes kuvaa moskovalaisten pelaamista SKA:ta vastaan ”yltiöorganisoiduksi”.

– TsSKA haluaa voittaa tämän sarjan puolustamalla. Se on oikea lähestymistapa, sillä SKA teki runkosarjassa kaikista joukkueista eniten maaleja ja TsSKA:n historiassa voitot SKA:sta ovat perustuneet nimenomaan puolustavaan tyyliin. Nyt vastustaja kuitenkin vaikuttaa löytäneen lääkkeet siihen.

Pirnes nimeää ottelusarjan käänteentekeväksi asiaksi SKA-vahti Igor Sestjorkinin tason nousun.

– Kolmannen pelin toisessa erässä hän torjui Igor Grigorenkon varman maalipaikan. Tämän jälkeen tasoitus ja jatkoajalla voitto. En usko, että TsSKA olisi 2-0-johtoa tuossa ottelussa enää menettänyt.

– Epäilen yhä SKA:n kärsivällisyyttä pelaamisessa. Kuinka tiiviinä he jaksavat pysyä, nähdäänkö yhden tai kahden miehen karvauksia? Nämä asiat ovat kuitenkin parantuneet huomattavasti viimeisissä otteluissa, Pirnes pohtii.

Pirnes neuvoo seuraamaan perjantaina SKA:n 25-vuotiasta hyökkääjää Nikolai Prohorkinia.

– Rikkinäisen runkosarjan jälkeen ensimmäiset seitsemän ottelua pudotuspeleissä taisivat mennä kiikaritehoilla, mutta viimeiset ottelut hän on ollut sarjan kuumin pelaaja. Kolmannessa ottelussa tärkeä voittomaali jatkoajalla ja neljännessä karmea lyöntilaukaus ylänurkkaan. Häntä kannattaa todella seurata, Pirnes neuvoo ja lisää toivovansa SKA:n jatkoonpääsyä loppuotteluiden paremman viihdearvon kannalta.

Anssi Shemeikka