Florida Panthersin tähtihyökkääjä Aleksander Barkovia kunnioitetaan Tampereella viikon kuluttua omalla postimerkillä, uutisoi Iltalehti.

– Minulta kysyttiin asiaan suostumusta, ja onhan tämä iso kunnia. Ei hirveän monesta jääkiekkoilijasta ole omaa postimerkkiä, Barkov sanoi Iltalehdelle.

Barkov myöntää, ettei ole suurin postimerkkien keräilijä, mutta ulkomuistista hän osasi mainita Mikael Granlundin, kuin myös Peter Forsbergin saaneen oman merkkinsä.

– Aika harvinainen ja hieno juttu tämä on, Barkov kertoi.

– Tiedän, että on keräilijöitä, joilla on tosi harvinaisia ja jopa valtavia kokoelmia, Barkov jatkoi.

500 painosta saanut Barkov-postimerkki sisältää kuitenkin yhden pienen kommelluksen, jonka tarkkasilmäisimmät kiekkofanit varmasti huomaavat.

Barkov pitää kuvassa varakapteenin A-kirjainta, vaikka 23-vuotias tamperelainen pelaa nykyään kapteenin C-kirjain rinnassaan.

Barkov ei kuitenkaan ottanut itseensä pienestä mokasta.

– Ei se minua haittaa mitenkään. Itse en valinnut kuvaa, Barkov sanoo.

– Jos tämän valmistelu tapahtuisi nyt, niin varmasti silloin minulla olisi myös postimerkin kuvan rinnassa kapteenin C-kirjain. Kuva ja merkki on se pääasia, ei sillä kirjaimella paidassa tässä ole niin väliä. Oli sitten A tai C tai vaikkapa B, Barkov naurahti.

Barkovilta udeltiin, kuka suomalainen pitäisi ikuistaa seuraavaksi postimerkkiin.

– Tosi paljon hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Patrik Laine, Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Pekka Rinne ja Tuukka Rask, Barkov pohti.

– Mutta kenties vuoden tai parin päästä voisi postimerkki tulla koripalloilija Lauri Markkasesta. Hän on aika ainutlaatuinen tapaus Suomessa, kun pystyy tuollaisella tasolla pelaamaan NBA:ssa – se on huikeaa.

Voit katso kuvan Barkovin postimerkistä klikkaamalla tästä. (Iltalehti)