Katastrofaalinen tuomio puhuttaa – Sauli Niinistö kummasteli Naisleijonien maalin hylkäämistä, kansa reagoi: ”Käsittämätön ratkaisu…”

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen ja Suomen välinen sunnuntaina pelattu jääkiekon naisten MM-finaali puhuttaa pitkään ja paljon. Jos tapaus ei ole vielä tuttu, voit lukea tämän jutun lopussa olevien linkkien takaa lisää loppuottelusta, jossa Suomen iskemä jatkoerämaali hylättiin useita minuutteja ottaneen tutkimisen jälkeen.

Asiaan otti kantaa myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Erikoinen tapaus ei tuntunut menevän Hänenkään ymmärrykseen.

– Hylätty maali jenkkiverkkoon ja jenkkijäähy? Ei oikein aukea, Tasavallan presidentti kummasteli Twitterissä.

Niinistön twiitti puhutteli kansaa paljon.

– Ette ole ainoa. Mulla ei ole järjellistä selitystä, miksi hylättiin. Molemmat maalivahdin alueen ulkopuolella ja molemmat tavoittelivat kiekkoa, eräs vastaaja näki.

– Hämmästyksen sormi on täälläkin ihmetyksen suussa. Eikä edes perusteluja kerrottu, yksi vastaus kuului.

Suomi sai myös kiitosta, vaikka kouraan jäi ”vain” hopea.

– Lopputulokselle ei enää mahdeta mitään… Toki käsittämätön ratkaisu dumarilta hylätä aivan selvä maali. Mikään ei kuitenkaan muuta sitä faktaa, että Suomi pelasi aivan loistavan turnauksen ja tarjosi koko rahalla jännitystä meille!

Hopea on Naisleijonien paras noteeraus MM-jäillä koskaan. Suomi on lisäksi ensimmäinen maa Kanadan ja USA:n jälkeen, joka on pystynyt yltämään finaaliin. Kisoja pelattiin 27 vuotta siten, että pohjoisamerikkalaiset maat olivat vallanneet aina loppuottelupaikat.

LUE MYÖS:
Naisleijonien luotsi otti kantaa hylättyyn maaliin, raivosi myös toisesta todella huolestuttavasta epäkohdasta: ”Pelaajat ja valmentajat tietävät, että tämä on aivan sairasta”

Täysin käsittämätön farssi! Naisleijonien syntymässä olleen maailmanmestaruusmaalin tuomiot monella tapaa vihkoon – näin säännöt sanovat

Yhdysvaltojen leirissä kohuosuman hylkäämisessä ei mitään epäselvää: ”Sen ei olisi pitänyt olla maali”

Naisleijonien päävalmentaja halusi tehdä protestin MM-kisojen tuomarifarssista – Yle: IIHF tyrmäsi idean seinään

Kalervo Kummola jyrähti MM-finaalin kohutilanteesta – ”Eihän tämä näin voi jatkua”

Historian rumin tuomarifarssi? Somekansa raivoaa: Suomelta vietiin MM-kulta – ”Miten h**vetissä?”

Järkyttävää draamaa! Naisleijonat hävisi MM-finaalin Yhdysvalloille – Suomelta hylättiin maali jatkoajalla