Venäläishyökkääjien Aleksandr Ovetshkinin ja Andrei Svetshnikovin välinen tappelu on ollut erityisesti Venäjällä todella suuri puheenaihe tiistaina.

Tappelu oli hyvin yksipuolinen, sillä Ovetshkin tyrmäsi hurjilla iskuilla 19-vuotiaan Svetshnikovin jään pintaan.

NHL:n historian ensimmäiseltä venäläiseltä kovanaamalta Andrei Nazarovilta tiedusteltiin kantaa tilanteeseen, eikä suorapuheinen kiekkolegenda ainakaan hienostellut vastauksissaan.

– Tiesin aina, että Sasha on tinkimätön pelaaja, mutta sitä en tiennyt, että hänellä on noin tyrmäävä isku. Siitä haluan antaa kunnianosoituksen hänelle. Muistan, kun Ovetshkin oli vielä nuori pelaaja Dinamo Moskovassa. Sashaa kiusattiin siellä aina. Tämä kaveri kasvoi kaduilla, joten hän tietää elämän realiteetit, KHL-seura Neftehimnikin päävalmentajana toimiva Nazarov kertoi Championat-sivustolle.

Nazarovin mukaa nuorella Svetshnikovilla on vielä paljon opittavaa jääkiekkomaailmasta.

– Mitä tulee Svetshnikoviin… Nuori mies, jotta voit pelata jääkiekkoa, mene punttisalille ja kasvata lihaksia. Svetshnikov on hyvä ja lupaava kiekkoilija, mutta hänen täytyy ymmärtää kenelle puhuu jäällä. Molemmat pelaavat NHL:ssä ja tienaavat isoja rahoja ammattilaisena. Kukaan ei ole pahoillaan heidän puolestaan. Varsinkaan pudotuspeleissä, lähes 600 NHL-ottelun kiekkoikoni latasi.

Nazarov toivoo kuitenkin nuorelle Hurricanes-hyökkääjälle nopeaa parantumista.

– NHL-uraansa aloittelevalle Svetshnikoville toivon vain pikaista parantumista. Antakaa hänelle juuri puristettua tuoremehua – mutta toipumisen jälkeen hän ei saa vain istua tietokoneelle pelaten videopelejä. Korostan vielä sitä, että hänen täytyy käydä punttisalilla. Ei mitään virtuaalimaailman tappeluita, vaan niitä oikeita, jääkiekossa, entinen kovanaama päätti.

LUE MYÖS: Tappelulla ikävät seuraukset! Ovetshkinin tyrmäämän venäläislupauksen tilasta tippui huonoja uutisia

LUE MYÖS: UFC-supertähti Conor McGregor innoissaan Aleksandr Ovetshkinin rajusta tyrmäyksestä: ”He voivat juosta pakoon, mutta…”