Dallas Stars -hyökkääjä Roope Hintz iski uransa ensimmäiset maalit NHL-pudotuspeleissä, kun Stars kaatoi Nashville Predatorsin 5-1 varhain torstaiaamuna Suomen aikaa pelatussa ottelusarjan neljännessä kamppailussa.

Hintz on pikkuhiljaa vakiinnuttanut paikkansa teksasilaisjoukkueen kokoonpanossa, mutta helpolla se ei ole tullut.

Kauden startattua 22-vuotias hyökkääjä pelasi Stars-paidassa ensimmäiset seitsemän ottelua ennen ensimmäistä komennusta farmijoukkue Texas Starsin riveihin.

Kaiken kaikkiaan AHL-visiittejä tuli kauden mittaan kolme ennen kuin tammikuun lopusta lähtien paikka on ollut pysyvästi kirkkaissa valoissa NHL:n puolella.

Varsinkin runkosarjan loppu sujui Hintziltä loistavasti ja hän summasi 14 ottelussa komeat 11 tehopistettä.

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery antaa Hintzin kehittymisestä kauden mittaan vuolaat kiitokset farmijoukkueen luotsille Derek Laxdalille.

– Joka kerta kun Roope lähetettiin alas (AHL:n puolelle), tuli hän parempana pelaajana takaisin. Viimeisen kerran kun hän palasi, oli pelaaminen noussut aivan uudelle tasolle, Montgomery hehkuttaa suomalaista Starsin nettisivulla.

LUE MYÖS: Jäätävä ilta! Suomalaistulokas avasi maalitilinsä NHL:n pudotuspeleissä – osui heti kahdesti

Uskomaton trilleri! Mikko Rantanen ilmiliekeissä – ratkaisi Colorado Avalanchelle jatkoaikavoiton

Nyt oli todella harvinainen iltapuhde – suomalaispelaaja nousi NHL:ssä tehoilullaan harvinaiseen ja mairittelevaan seuraan

Mitähän tästä pitäisi ajatella: Pekka Rinteestä järkyttävän oloinen fakta – suomalainen sittenkin liian ailahteleva NHL:ssä?