Yllättävä tilasto? Sebastian Aho loistaa erikoisessa valossa – lähtökohdat eivät ehkä puolla tätä

© Kuva: Getty Images
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Kuten oheinen, ennen viime yön kierrosta julkaistu twiitti todistaa, on Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ollut yksi vuoden 2015 varaustilaisuuden kovimmista nimistä NHL:ssä. Suomalaisen maalikeskiarvo on lähellä kärkeä kyseisenä kesänä napatuista pelaajista.

Tilaston yllättävään valoon saa se fakta, että Aho on tehnyt itseään taalajäillä lähtökohtaisesti tutuksi pelinrakentaja eikä niinkään maalilinkona. Suomalaisen lukemat 229 ottelun jälkeen ovat 83+108=191.

Sekin lisää tilaston yllättävyyttä, että Canes-hyökkääjä napattiin NHL:ään vasta kakkoskierroksella numerolla 35 – nyt näytöt ovat antaneet olettaa, että suomalainen olisi ansainnut heittämällä ykköskierroksen varauksen.

Nuorten maailmanmestari ei ole yhdelläkään kaudella tehnyt NHL:ssä enemmän maaleja kuin syöttöjä. Suomalaisen ura taalajäillä on kestänyt reilut kaksi ja puoli kautta.

Aho ja muut Carolina-pelaajat ovat irti taas sunnuntain vastaisena yönä. Silloin vastaan asettuu Buffalo Sabres.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin