Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on kärsinyt koko uransa surkeista plusmiinus-lukemista.

Miehen tilasto heikkeni viime yön ottelussa Edmonton Oilersia vastaan jälleen kahdella kotijoukkue Sabresin romahdettua 3-1-johtoasemasta reilussa kolmessa minuutissa 3-4-tappioon.

Ristolaisen koko kauden plusmiinus-saldo näyttää kammottavaa lukemaa -33, joka on samalla selvästi huonoin kaikista NHL-pelaajista. Seuraavana listalla olevat pelaajat ovat lukemassa -25.

Plusmiinus-tilasto on ollut suomalaiselle ongelma läpi tämän NHL-uran, sillä 412 runkosarjaottelussa miehen saldo on suorastaan karsea -135. Pelaajan tilastoihin merkitään plussa tai miinus aina tämän ollessa jäällä oman joukkueensa joko tehdessä tai päästäessä maalin. Erikoistilanteissa merkintöjä ei jaeta.

Yhden syöttöpisteen Oilersia vastaan napanneen 24-vuotiaan turkulaisen puolustukseksi on tosin sanottava se, että hyökkäyspäässä tehoja syntyy mukavaan tahtiin. Buffalo-puolustaja on iskenyt kauden 66 ottelussaan puolustajalle mukavat tehot 5+34=39.

Buffalon ja Edmontonin välisen ottelun suomalaistähti olikin Ristolaisen sijaan Oilersin maalilla 35 laukausta pysäyttänyt Mikko Koskinen. Oilers nappasi samalla kolmannen peräkkäisen voittonsa. Buffalo on voittanut viimeisestä 10 pelistään vain kaksi.

LUE MYÖS: Jestas mikä tykki! Tshekin liigan pelaaja rikkoi NHL:n lämäriennätyksen