Suomalaismaalivahdille murska-arviot! Komea NHL-ura paketissa?

© Kuva: Getty Images

Pitkän ja menestyksekkään NHL-uran luonut, nykyisin Montreal Canadiensin riveissä kiekkoja pysäyttelevä Antti Niemi pääsi viime yönä pitkän tauon jälkeen torjuntavuoroon viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppailevan joukkueensa matkattua San Jose Sharksin vieraaksi.

Kolmen viikon tauon jälkeen tilaisuutensa saanut 35-vuotias Niemi ei taaskaan vakuuttanut pysäyttäen 2-5-tappioon päättyneessä ottelussa vain 20 laukausta. Suomalainen on päästänyt neljässä viimeisessä ottelussaan taakseen 14 maalia, joten vastuu selkä seinää vasten illasta toiseen pelaavan Habsin maalinsuulla lieneekin loppukauden osalta minimaalista – jos sitä on luvassa laisinkaan.

Useat Pohjois-Amerikan suuret mediatalot ehtivätkin jo tuomitsemaan 35-vuotiaan Niemen uran NHL:ssä olevan valmis paketoitavaksi, sen verran helposti konkari päästi muutaman maalin selkänsä taakse Sharksia vastaan tuhoten samalla joukkueensa mahdollisuudet voittoon.

Canadiensin onneksi sen ykkösmaalivahti Carey Price antaa sentään joukkueelleen voittomahdollisuudet illasta toiseen. Kanadalaisen onkin seisottava loppukaudella päällään pitääkseen joukkueensa mukana idän pudotuspelitaistelussa – vapaailtoihin miehellä ei selvästi ole enää varaa.