Surkean kauden NHL:ssä pelanneesta Anaheim Ducksista kuuluu ikäviä uutisia.

Joukkueen GM:nä sekä tällä hetkellä myös päävalmentajana hääräävä Bob Murray vihjasi seuran nettisivuilla kahden konkarihyökkääjän, vuosikymmenen alussa NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-palkinnolla palkitun keskushyökkääjä Ryan Keslerin sekä laitahyökkääjä Patrick Eavesin urien olevan suurella todennäköisyydellä ohi.

Lonkkavaivoista kärsivä Kesler on ollut sivussa viimeisen seitsemän peliä. 34-vuotias sai maaliskuun alussa täyteen 1000 runkosarjaottelua, eikä jatkoa liene luvassa.

– Aiomme tavata lääkäreiden kanssa tänään. Kesin täytyy saada elämänsä järjestykseen, eikä pelaaminen välttämättä ole enää hyväksi hänen kropalleen. Epäilen vahvasti, ettette näe häntä enää tällä kaudella, Murray kommentoi.

Uudelleenrakennuksen keskellä oleva Ducks tulee todennäköisesti neuvottelemaan Keslerin kanssa siitä, miten miehen sopimuksen jäljellä olevat kolme viimeistä vuotta hoidetaan. 6,8 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava jenkkisentteri on iskenyt tämän kauden 60 ottelussa vaisut tehot 5+3.

Myös 34-vuotiaan Eavesin NHL-ura lienee paketissa. Kahden viimeisen kauden aikana yhteensä yhdeksän NHL-ottelua pelannut laitahyökkääjä on kärsinyt pitkään jonkinlaisista viruksen jälkioireista, eikä miehen tilaan ole saatu tiettävästi vieläkään lopullista diagnoosia.

– Hänen tilanteensa on ottanut takapakkia. Mitään diagnoosia ei ole. Kuten Kesin tapauksessa, toivomme hänen pääsevän parempaan kuntoon jatkaakseen normaalia elämää, Murray kommentoi.

Eaves on pelannut urallaan 633 runkosarjaottelua tehoin 132+110=242. Kesler on nakutellut 1001 ottelussa tehot 258+315=573.