Pienimuotoinen yllätys muhii: Pelicansin korttitalo murenemassa? HIFK ottanut niskalenkin monella osa-alueella – näin suuri sankari kommentoi kolmatta osaa

© Kuva: Juha Tamminen

LAHTI. Pelicansin ja HIFK:n välisessä Liigan puolivälieräsarjassa tapahtuu ihmeellisiä asioita.

Ensimmäisen pelin kotonaan murskaavasti numeroin 6-0 voittanut lahtelaislauma on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussa oikeastaan jokaisella osa-alueella jyrän alle. Nyt voitot ovat HIFK:lle 1-2.

Helsinkiläiset hakivat maanantaina Lahdesta 1-2-jatkoerävoiton kypsällä ja valovuoden Pelicansia paremmalla esityksellä.

Joukkue vei laukaukset ylivoimaisesti ja piti isäntiään välillä pahastikin pilkkanaan esimerkiksi lahtelaisten alakerrassa. Pelicansin syötöt napsuivat ties minne, eivätkä isännät päässeet luomaan tuttuja, pitkiä paineitaan.

HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen joukkoineen sai sarjan parhaimpiin kotijoukkueisiin kuuluvan lahtelaislauman näyttämään lähinnä turistipoppoolta.

Pelicansin pääkäskijä Ville Niemisellä vastaavasti on iso työmaa, jos ja kun hän haluaa joukkonsa palaamaan tasolleen. Suurimmasta vahvuudesta, eli nöyrästä ja aggressiivisesta hyökkäämisestä ei ollut tietoakaan kolmannessa pelissä.

– Tuntui, että olimme hyvin pelin päällä. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa, jatkoerässä ratkaisun ampunut Iikka Kangasniemi (arkistokuvassa) puhui ottelun tauottua.

– Olimme kärsivällisiä, puolustimme hyvin. Kaikki vetivät sata lasissa.

Huikea sirkus

Ottelu oli draamaa täynnä etenkin Kangasniemen osalta. Hänen paluupeliään leimasivat hylätty maali, järkyttävä sohellus ylivoimalla ja sitä seurannut Pelicansin alivoimamaali, valtavat buuaukset ja viimeisenä voittomaali.

– Kai siinä oli jotain häirintää, HIFK-sankari mietti viitaten hylättyyn maaliinsa.

Voisi kuvitella, että toisen kiinnityksen tuonut jatkoerämaali ja etenkin ylivoimahanojen aukeaminen miellyttivät?

– Älyttömän hyvältä tuntuu, että peli ratkesi siihen. Pääasia, että voitimme.

Punavalkonutut eivät olleet tehneet maalin maaliakaan ylivoimalla kolmessa ensimmäisessa osaottelussa ennen jatkoerää. Niin vain joukkue kuitenkin onnistui maanantaina parhaassa mahdollisessa paikassa.

– Hyvään saumaan tuli, lasaretista palannut ex-pelikaani heitti.

Pelaaja ei suostunut kertomaan, miksi hän oli viikonpäivät sivussa. Palaaminen askiin tutuissa maisemissa taisi maistua.

– Hauska oli pelata. Ei sinänsä ole väliä, missä pelaa. Ensimmäisessä erässä oli vähän hakemista itsellä, mutta sitten pääsi hyvin peliin sisään.

Ilta venyi pitkäksi. Kolmas osa loppui digitaalien näyttäessä aikaa 65.54. Sarja jatkuu keskiviikkona Helsingissä, ja ainakin nyt runkosarjan kutonen on kiinni pienimuotoisessa sensaatiossa.

– Nyt nukutaan hyvin ja palautellaan. Sitten uusi matsi ja kaikki peliin, Kangasniemi sanoi Lahden jäähallin koppikäytävillä myöhään maanantai-iltana.

Miten muuten lähellä puoli kymmentä loppuneen draaman jälkeen saa unen päästä kiinni?

– Voi siinä vähän aikaa kestää. Ei ainakaan kahvia auta juoda. Itse saa yleensä ihan hyvin unta.

LUE OTTELUSARJASTA MYÖS:
Liigan puolivälieräennakot: Näin käy Pelicans-HIFK-sarjassa

Liigasensaation konkari pisti piste-ennätyksensä uuteen uskoon – mikä johti lahtelaiseen yllätykseen? ”Yksi parhaista joukkueista, missä olen saanut olla mukana”

Liigan runkosarjan ykkösnimi Oilwer Kaski ja Pelicans mittaavat herkkupalassa pakin vanhan seuran – näin sensaatio ennakoi sarjaa