Liigan runkosarjan ykkösnimi Oilwer Kaski ja Pelicans mittaavat herkkupalassa pakin vanhan seuran – näin sensaatio ennakoi sarjaa

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Oliwer Kaski palkittiin torstaina kenties suurimmalla mahdollisella henkilökohtaisella pystillä, mitä suomalainen jääkiekko voi tarjota. Sensaatiomaisen kauden pelannut tehopakki sai Lasse Oksanen -pystin. Runkosarjan paras pelaaja suhtautui tähän varsin tyynesti.

– Hieno juttu. Aika kovia nimiä löytyy pokaalista.

Runkosarjassa peräti kolmanneksi sijoittuneen Pelicansin leiristä nousi talven aikana lukuisia eri menestyksiä pinnalle myös yksilötasolla puhuttaessa. Esimerkiksi toistakymmentä pelaajaa pisti piste-ennätyksensä uuteen uskoon.

Mutta.

– Yksilöitä ei nouse, ellei joukkue pelaa hyvin.

Kaski vaihtoi Stadin kirkkaat valot täksi kaudeksi Suomen Chicagoon. Maajoukkuepakiksi noussut pelaaja paineli piste-ennätyksensä uuteen uskoon käsittämättömästi 35 pisteen erolla entiseen. Nykyinen rekordi on mallia 19+32=51.

– Kova halu oli näyttää, että pystyy olemaan kiekollinen puolustaja.

Pystyykö omista pisteistä tai uroteoista ylipäätään nauttimaan 60 ottelua käsittävän runkosarjakauden aikana?

– No joo, kun joukkue voittaa, niin pelaajatkin pystyvät nauttimaan. Kun peli tulee, niin ne (muut asiat) pitää unohtaa. Joka peliin pitää lähteä kuin se olisi uusi. Mielestäni siinä onnistuimme tosi hyvin. Valmennus piti huolen, että jalat pysyivät maassa, emmekä lähde leijailemaan.

Kaski ja Pelicans on duo, joka eittämättä yllätti. Toki niin yllättivät monet muutkin lahtelaissoturit esimerkiksi Miska Siikosen, Hannes Björnisen, Taavi Vartiaisen, Antti Tyrväisen, Jussi Olkinuoran ja kumppanien johdolla.

Kuvaavaa on se, että tässä on lueteltu vasta alle puolet läpimurroista.

– Moni pelaaja on pystynyt ottamaan stepin. Totta kai kiitos kuuluu valmennukselle ja muille toimihenkilöille. Tiiminä on tehty töitä.

Kun urheilussa sanotaan, että aina voi mennä eteenpäin, niin onko myös Kaskella edelleen potentiaalia varastossa?

– Toivottavasti.

Lahti vastaan Helsinki

Potentiaali mitataan seuraavan kerran todennäköisesti kiihkeässä ja viihdyttävässä HIFK-sarjassa. Pakki pelasi punavalkonutuissa kaudet 2016-18. Miltä hyvinkin tutun joukkueen kohtaaminen maistuu?

– Varmasti tulee hyvä sarja. Yleisö toivottavasti tykkää peleistä, aika pitkä viikko ollut, viimeeksi viime torstaina pelanneen Pelicansin tehomies arveli.

Kasken mukaan luvassa on viihdyttävää ja fyysistä jääkiekkoa. Lisäksi molemmilta löytyy taitavia pelaajia.

Taitavuudesta puheen ollen. Kärpät lienee tässä kategoriassa sarjan ykkönen. Näinköhän mikään joukkue pystyy horjuttamaan oululaisia?

– No tässä ehkä media on luonut (mielikuvan, että ei pysty). Pelataan ensiksi HIFK:ta vastaan ja katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo.

LUE MYÖS:
Liigan puolivälieräennakot: Näin käy Pelicans-HIFK-sarjassa