Oli jo ehtinyt toisaalle: Suomalainen maalivahtilupaus muisteli lyhyttä ja erikoista NHL-visiittiään – ”Olihan se siistiä”

© Kuva: Getty Images

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaavan maalivahti Kaapo Kähkösen vuodessa on riittänyt uuden oppimista.

Minnesota Wildin kanssa keväällä 2018 kaksivuotisen NHL-tulokassopimuksen allekirjoittanut Kähkönen on viettänyt sesongin AHL:n Iowa Wildissa ja on pelannut 35 ottelua torjuntaprosentilla 90,9.

AHL:n runkosarja päättyy 14.huhtikuuta ja Iowa on oman divisioonansa kärkikolmikossa, kun neljä parasta joukkuetta etenee sarjan pudotuspeleihin.

Ensimmäinen kausi on Kähkösen mukaan vastannut osittain niitä odotuksia, joita hänellä lähtiessä rapakon taakse oli.

– Ymmärsin sen, että matkustamista tulee paljon enemmän kuin Suomessa. Me ollaan aika lailla keskellä ei mitään ja lennetään melkein joka paikkaan. Lähellä ei ole kuin Chicago ja Rockford, ja niihin on bussilla neljän tunnin ajomatka. Ymmärsin varautua matkustamiseen, Kähkönen kertoo NHL.com/fi:lle.

Kauteen on mahtunut myös lyhyt piipahdus NHL:ssä, kun Kähkönen sai marraskuussa pikakomennuksen Minnesotaan.

– Me (Iowa Wild) oltiin juuri reissattu Winnipegiin, ja seuraavana aamuna kuudelta olin Minnesotaan menevällä lennolla. Seurasin pelin penkiltä ja sen jälkeen lensin takaisin. Winnipegiin ei ollut illalla suoraa lentoa, joten otin lennon lähimpään kaupunkiin ja ajoin lennon päälle pari tuntia, Kähkönen kertaa ensimmäistä kokemustaan taalaliigaan.

22-vuotias veskari toteaa, ettei reissu ollut missään nimessä turha, sillä hän sai jutella Minnesotan johtoryhmän sekä valmentajien kanssa ja kokea voitetun kotipelin täydessä hallissa.

– Olihan se siistiä, Kähkönen hehkuttaa.

Tulevan kauden asemapaikka on vielä hämärän peitossa, mutta todennäköisesti pelit jatkuvat edelleen farmiliigassa, sillä Minnesota teki tammikuussa kakkosmaalivahtinsa Alex Stalockin kanssa jatkosopimuksen

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…