Nyt se on varmaa: kahden NHL-tähtihyökkääjän jatkosopimukset venyvät kesään – taustalla isoja päätöksiä!

© Kuva: Getty Images

NHL:n jatkosopimusrintamalta kuuluu mielenkiintoisia uutisia. Dallas Starsin GM Jim Nill vahvisti Dallas Morning Newsille seuran päättävän siirtotakarajalla New York Rangersistä hankitun norjalaishyökkääjä Mats Zuccarellon jatkosta Teksasissa vasta kauden jälkeen.

Huippunopea norjalaislaituri loukkaantui heti ensimmäisessä Stars-nutussa pelaamassaan ottelussa, eikä miehen paluuta käsivamman jäljiltä takaisin pelikuntoon kannata odotella ennen pudotuspelejä.

Tilanteesta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että Rangersille korvauksena Zuccarellosta luvattu 3. kierroksen varaus muuttuu 1. kierroksen varausoikeudeksi siinä vaiheessa, kun 31-vuotias konkarihyökkääjä rustaa nimensä jatkosopimuksen alle.

Myös Tampa Bay Lightningin neuvottelut Brayden Pointin jatkon suhteen venyvät tulevalle kesälle, joskin tässä tapauksessa pelaajan omasta aloitteesta. Eilen 23-vuotissyntymäpäiväänsä juhlinut kanukkisentteri on tehnyt tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa NHL-eliittiin naulaamalla 68 otteluun upeat 83 (37+46) tehopistettä.

Point haluaa mittauttaa todellisen arvonsa rajoitettuna vapaana agenttina vasta kesällä, kun mestarisuosikkina pudotuspeleihin lähtevän Tampan kausi on viimeistä ottelua myöten paketissa. Onnistuminen pudotuspeleissä nostaisi nuorukaisen tulevan sopimuksen arvoa entisestään, joten ratkaisu on pelaajan itsensä kannalta täysin looginen.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…