NHL-tähtipuolustaja avaa ammattilaispelaajan karua arkea – muistelee omaa kauppaamistaan: ”Romahdin täysin”

© Kuva: Getty Images

Ammattilaiskiekkoilijan arki NHL:ssä saattaa muuttua täysin yhdellä puhelinsoitolla. Tästä saatiin lukuisia esimerkkejä alkuviikosta, kun useat pelaajat joutuivat pelaajakaupan kohteeksi NHL:n siirtotakarajan viime hetkillä.

Columbus Blue Jacketsin tähtipuolustaja Seth Jones muistelee omaa reilun kolmen vuoden takaista siirtoaan, joka oli shokki silloin vasta 21-vuotiaalle, vain muutama vuosi aiemmin 1. kierroksen neljäntenä pelaajana Nashvilleen Predatorsiin varatulle superlupaukselle.

Mies kaupattiin Nashville Predatorsista Ohioon vaihdossa Ryan Johanseniin kauden 2015-16 puolivälissä. Nykyisin 24-vuotias tähtipuolustaja kertoo osanneensa aavistaa siirron olevan lähellä, olihan Nashvillellä jo tuolloin kasasssa todella kova puolustuskalusto. Sen sijaan seura tarvitsi kärkikenttien sentteriä hyökkäyksensä kapellimestariksi.

– Olen järkyttynyt siirrosta, sillä joukkueemme oli todella läheinen. Istuin ravintolassa syömässä, kun GM David Poile soitti ja kertoi siirrosta. Söin, maksoin ruokani ja ajoin kotiin. Tunnin päästä tästä romahdin täysin ja murruin kyyneliin. Itkin varmaan 10 minuuttia. Lentoni Columbukseen lähti kahden tunnin kuluttua, joten pakkasin tavarani ja lähdin lentokentälle, mies muistelee The Players Tribunessa.

– Lentokentällä huomasin kaverin odottamassa omaa lentoaan. Se oli Ryan Johansen, joka oli kaupattu samassa treidissä toiseen suuntaan. Katseemme kohtasivat ja repesimme nauramaan. Se oli ainut asia, mitä siinä tilanteessa pystyimme tekemään. Sanoin hänelle, että hän tulee rakastamaan Nashvilleä, nykyisin 24-vuotias Jones muistelee.

Miehen Amy-äiti muistelee siirron olleen pojalleen sen astisen uran kovin paikka.

– Ilmapiiri Nashvillessä oli epätodellinen. Varsinkin puolustajat olivat todella läheisiä toisilleen. En ole ikinä nähnyt vastaavaa, Jonesin äiti muistelee poikansa aikaa tämän ammattilaisuran ensimmäisessä organisaatiossa.

Puolustaja itse kertoo siirron jälkeisen loppukauden Columbuksessa olleen itselleen erityisen vaikean. Mies kertoo päässeensä sisään mukaan joukkueeseen vasta ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan seurassa.

Jones on tällä hetkellä jo yksi seuransa pitkäaikaisia luottomiehiä, onhan miehellä menossa jo neljäs kausi Ohiossa. Seuran ehdottomiin luottomiehiin lukeutuva isokokoinen tähtipakki on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 57 ottelussa puolustajalle kovat tehot 8+30=38.