Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen uhkapeli pitkään vailla menestystä olleen seuran nostamiseksi mukaan NHL:n mestaruustaisteluun tällä kaudella ei ole alkanut erityisen vakuuttavasti.

Joukkue on helmikuun lopun siirtotakarajalla tekemiensä hankintojen jälkeen voittanut kolme peliä (niistäkin vain yhden varsinaisella peliajalla) ja hävinnyt viisi. Ennen viime hetken vahvistuksia joukkueen pelaaminen oli huomattavasti uusien vahvistusten kanssa nähtyä tehokkaampaa, mikä turhauttaa koko joukkuetta.

Joukkueen päävalmentaja John Tortorellalla on yksinkertainen selitys asialle.

– Tämä joukkue on pystynyt tekemään maaleja läpi koko kauden. Mutta siirtotakarajan jälkeen mikään ei ole onnistunut. Se on turhauttavaa, mutta pidän silti tavasta jolla pelaamme ja karvaamme. Pidän monista asioista pelaamisessamme, emme vain saa kiekkoa maaliin, valmentaja manailee The Athleticille viimeöisen, New York Islandersille vieraissa kärsityn 0-2-tappion jälkeen.

Aikaa joukkueen yhteenhitsautumiseen on, joskin niukasti. Joukkue majailee sarjataulukossa itäisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla, joskin tasapistein viivan alla sen niskaan hengittävän Montreal Canadiensin kanssa.

Uusista tähtihankinnoista Matt Duchene on iskenyt 10 peliin tehot 1+3 Ryan Dzingelin jäätyä kahdeksassa pelissä kolmeen syöttöpisteeseen. Puolustukseen hankittu kankea Adam McQuaid taasen ei ole alun jälkeen mahtunut edes joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.