Kristian Vesalaisen ratkaisu palata Eurooppaan herättää arvostelua – ”Jos hän olisi niellyt ylpeytensä…”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Kristian Vesalaisen päätös saapua kesken kauden Jokereihin puhuttaa jälleen Pohjois-Amerikassa.

Vesalainen aloitti kautensa Winnipeg Jetsin NHL-miehistössä, mutta Jets lähetti hänet kuuden NHL-ottelun jälkeen farmiseuraansa Manitoba Mooseen, jossa laituri viihtyi kahdeksan ottelua ennen marraskuista ratkaisuaan palata Eurooppaan.

Arvostettu kiekkojulkaisu The Hockey Writers toteaa artikkelissaan, että helsinkiläisjoukkueen pudottua torstaina KHL:n pudotuspeleissä saattaa 19-vuotias suomalaislupaus pelata seuraavan virallisen ottelunsa vasta seitsemän kuukauden kuluttua lokakuussa.

Huomiota kiinnitetään seikkaan, että Vesalainen pelasi useimmissa tämän kauden otteluissaan hyvin rajallisessa roolissa, varsinkin viime aikoina Jokereissa.

– Jos hän olisi niellyt ylpeytensä ja pysynyt Moosessa, olisi hän pelannut paitsi enemmän otteluita, myös suurempia minuutteja erilaisissa tilanteissa, julkaisulle artikkelin kirjoittanut Declan Schroeder toteaa.

Lisäksi Schroeder muistuttaa, että AHL:ssä pysyessään Vesalainen olisi ollut myös Jetsin tarkan seurannan alla, sillä Moose pelaa kotiottelunsa samassa hallissa kuin Jets.

– Vesalainen on edelleen hyvä pelaaja, jolla on hyvä laukaus, kokoa ja riittävästi hyökkäyspään osaamista murtautuakseen tulevaisuudessa Jetsin kokoonpanoon. On kuitenkin vaikeaa nähdä, kuinka hänen paluunsa Eurooppaan auttoi häntä kohti sitä tavoitetta tai paransi hänen ominaisuuksiaan, Schroeder näpäyttää.

Vesalainen pelasi Jokereiden riveissä KHL:n runkosarjassa 31 ottelua tehoin 6+11=17. Kuudessa playoff-kamppailussa saldoksi jäi yksi maali. Varsinkin tammikuun alusta alkaen hyökkääjän vastuu jäi erittäin vähäiseksi pudoten kuudennessa pudotuspelissä Dynamoa Moskovaa vastaan vain reiluun kuuteen minuuttiin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…