Kaapo Kakon ilmiömäinen kausi huipentuu Liigan pudotuspeleihin – runkosarjan synkkä jakso toimi opettavaisena

© Kuva: Ilari Isotalo
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

HELSINKI. Nuorten MM-finaalin voittomaali ja sen seurauksena kultamitali, NHL:n tulevan juhannuksen varaustilaisuuden mahdollinen ykkösnimi, Liigassa miehekkäitä otteita heti ensimmäisellä ”isolla” kaudellaan ja lukuisia eri tilastofaktoja uusiksi.

TPS:n Kaapo Kakko on eittämättä liigakevään kiihkein nimi. Miten ihmeessä 18-vuotias miehenalku saa pidettyä paketin kasassa kaikesta hulinasta huolimatta?

– Olen vaan nauttinut peleistä. Hienoa on ollut päästä pelaamaan ja muutenkin olemaan hallilla. Tässä on ollut kaikennäköistä haastattelua ja hommaa. Ne on hoidettu alta pois huolella ja nautittu hommasta jäällä, Kakko mietti torstaina SuomiKiekko-sivuston haastattelussa Liigan runkosarjan palkitsemistilaisuudessa.

Nuo edellä mainitut seikat lienee lisäävät näytönhaluja, vaikka ne eittämättä ovat jo muutenkin korkealla?

– Totta kai näytönhaluja on tullut lisää. Paljon on tietysti ollut puhetta mediassa. Nyt oli se, että (minulla olisi) eniten maaleja alle 18-vuotiaista. Kyllä minä sen tiedostin ennen peliä, että yksi pitäisi tehdä.

LUE MYÖS: Huh huh! Kaapo Kakko teki uskomatonta Liiga-historiaa – Aleksander Barkov jäi kakkoseksi!

Pelkkää juhlaa kausi ei toki ole ollut. Tuorein esimerkki oli TPS:n sukellus runkosarjan lopulla jopa viiden pelin tappioputkeen. Lisäksi tähän pystyi yhdistämään kevättalven jakson, jolloin se otti yhdeksästä pelistä vain yhden suoran voiton.

Tappiot ja takaiskut elämässä yleensäkin ruokkivat jollain tavalla.

– Kyllä ne totta kai opettavat. Olemme miettineet, että mitä teimme väärin. Hyvä se tappioputki oli ottaa tuohon kohtaan, nyt ei enää saa niin paljon hävitä pelejä, runkosarjan 45 ottelussa tehot 22+16=38 iskenyt hyökkääjä puntaroi.

Nyt Kakko ei katso esimerkiksi juhannuksen varaustilaisuuteen, vaan teemana on kliseisesti sanottuna päivä kerrallaan eteenpäin meneminen.

– Ehdottomasti. Nautitaan näistä hetkistä ja peleistä. Jokainen kiekkoilija nauttii. Ainoa juttu on se, että mennään joukkueena eteenpäin.

Torstai-illan ottelu HPK:ta vastaan avaa Liigan pudotuspelikevään. Se on samalla Kakolle uran ensimmäinen playoff-ottelu pääsarjassa. Keppiä varmaan on tulossa kovempaa, kuten tähdille yleensäkin?

– Totta kai tulee, mutta kyllä siihen tottuu ja varmaan olen jo tottunut. Pää kylmänä.

Ja kun tunne kuuluu kevään isoihin peleihin, nahistelut ja erilaiset torikokoukset lienee korostuvat nyt? Kakkoa ne eivät taida horjuttaa.

– Koitetaan pysyä niistä pois.

LUE MYÖS:
Liigan puolivälieräennakot: Näin käy TPS-HPK-sarjassa

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!