Liiga vahvisti sivuillaan, että TPS:n superhyökkääjä Kaapo Kakko on nyt sarjan historian toiseksi nuorin 20 maalin rajan rikkonut pelaaja. Nuorten maailmanmestaruuden ratkaissut lupaus ylsi tuohon rajaan tiistaina HPK:ta vastaan.

Nuorempana 20 osuman rajaan on kyennyt vain Tapparaa aikoinaan edustanut Aleksander Barkov. Hän rikkoi tuon reilut kuusi vuotta sitten helmikuussa 2013 17 vuoden ja viiden kuukauden ikäisenä.

Kakko on todella kovien pelimiesten jalanjäljillä ainakin kyseisen tempun perusteella. Lähimenneisyydessä poikkeuksellisen nuorena 20 maalin rajan ovat rikkoneet myös Sebastian Aho lähes päivälleen kolme vuotta sitten ja Kristian Vesalainen noin vuosi sitten.

Ensiksi mainitulla oli ikää 18 vuotta ja seitsemän kuukautta, Vesalainen puolestaan ylsi tuohon 18 vuoden ja kahdeksan kuukauden iässä.

Vuonna 2001 syntynyt laituri on viimeistellyt tällä kaudella TPS:n paidassa tehot 20+14=34. Lähtökohtaisesti hän ja Yhdysvaltain Jack Hughes kamppailevat juhannuksen varaustilaisuuden ykköspaikasta.

Kakko hyökkää keskiviikkona TPS:n ykkösketjun vasemmassa laidassa. Joukkue kohtaa Lukon kello 18.30 alkaen.

LUE LIIGASTA MYÖS:
Tiesitkö? Liigajoukkueella hurja maalitahti – toinen seura pystynyt parempaan viimeksi 20 vuotta sitten!