JYP kärsi lauantaina murskaavan 0-6-tappion SaiPan vieraana.

Tappio tiesi jyväskyläläisseuralle samalla suistumista erittäin hankalaan asemaan.

Joukkue majailee parhaillaan Liigan runkosarjassa viimeisellä pudotuspeleihin vievällä paikalla kymmenentenä kerättyään tähän mennessä 80 pistettä, mutta Vaasan Sport hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

Kaiken lisäksi Sportilla on runkosarjassa vielä kaksi ottelua jäljellä, kun JYPillä pelejä on ainoastaan yksi.

JYP kohtaa viimeisessä ottelussaan tiistaina KooKoon, eikä välttämättä edes kolmen pisteen voitto tuossa kamppailussa riitä playoffseihin, vaan joukkue saattaa tarvita apua Sportin kahdelta viimeiseltä vastustajalta, Kärpiltä ja Pelicansilta.

– Tiistain tavoite on selkeä. Asia on kuitenkin myös niin, että meidän ei kannata murehtia niitä asioita, mihin me ei voida itse vaikuttaa. Urheilun tärkein juttu on tehdä niitä asioita, joihin pystyt itse vaikuttamaan, JYPin valmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi seuran nettisivulla lauantain tappion jälkeen.

Yhtenä sarjan suosikeista kauteen lähteneen JYPin vuodesta ei ole puuttunut käänteitä.

Tammikuun puolivälissä joukkue erotti päävalmentajansa Lauri Merikiven ja penkin taakse hyppäsi jyväskyläläiset keväällä 2009 mestaruuteen luotsannut Risto Dufva.

Tämän lisäksi urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari hyppäsi suoraan lennosta tammikuun lopulla Jukureihin (lue uutinen täältä) ja lähes koko kauden sairauslomalla ollut toimitusjohtaja Aku Vallenius jätti puolestaan tehtävänsä pari viikkoa sitten.