TURKU. TPS sai keskiviikkona mieluisan paluumuuttajan kokoonpanoonsa, kun kokenut Lauri Korpikoski pelasi kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä.

Vaikka ilta päättyi vierasjoukkue Lukon 4-1-voittoon, pääsi Korpikoski väläyttämään heti ottelussa nopeuttaan. TPS:n mittareiden mukaan pitkään sivussa ollut NHL-konkari täräytti heti avauserässä pelin kovimman huippuvauhdin: 38,9 kilometriä tunnissa. 



Vastaavaan vauhtiin ei päässyt kukaan muu pelaaja illan pelissä. Tulosta voi pitää vakuuttavana pelaajalta, joka on ollut sivussa tositoimista lähes koko kauden.

– Hauska merkintä. Sen suorituksen jälkeen pitikin vetää happea varmaan noin 10 minuuttia vaihdossa, Korpikoski naureskelee SuomiKiekko-sivustolle.


Muuten avauspeli oli vielä vaikea – odotetusti. Kun alla on pitkä tauko ja ikäviä sairasteluita, ei hyökkääjä odottanut heti paluupelissään ihmeitä.

– Oletinkin, että tästä tulee vähän vaikeampi peli. Oma jaksaminen ei ole varmaan vielä ihan 100-prosenttista. Lopussa näki, ettei ihan viimeistä potkua löytynyt. Mutta se on luonnollista tällaisen tauon jälkeen. Tästä lähdetään rakentamaan, Korpikoski ynnää.



Kokonaisuutena NHL-konkarin pelistä huomasi, että vauhti ja kamppailupelaaminen riittää mainiosti Liigaan. Kunhan hyökkääjä löytyy rytmin, voi häneltä alkaa odottaa myös tehoja.

– Kunhan saa ajoitukset kuntoon, kyllä tuolla saa heti tilaa. Vielä huomasi miettivänsä ehkä sen puoli sekuntia liikaa. Kiekot pommi ja hermotukset eivät olleet ihan vielä täysin kunnossa.

HC TPS

@HCTPS
Ei ole häpeä olla nopea. #HCTPS #Turku #Liiga


Pudotuspelit kiikarissa

Korpikoski vakuuttaa, että paluu kaukaloihin tuntui nyt oikealta. Tämä oli viimeinen mahdollisuus löytää pelivire ennen pudotuspelejä.



- Tässä on kolme peliä vielä. Täytyy pysyä vain itse kärsivällisenä. Mennään pienin askelin kohti kevättä.

Korpikoskella on selkeät sävelet kevään viimeisille peleille. TPS on sarjassa kolmantena – edessä on vierasottelut HIFK:ta ja Sportia vastaan. Runkosarja päättyy kotiotteluun SaiPaa vastaan.

– Tavoitteena on saada kokonainen peli alle, että jaksaa painaa tasaisesti. Vielä ei saanut kunnon kuvaa, kun peli oli niin rikkonaista. Välillä mentiin joka toista vaihtoa ja välillä tuli pitkiä taukoja penkillä. Ei saanut oikein selkeää arviota, miten jaksaa vetää normaalia vaihtorythmiä koko pelin, Korpikoski kiteyttää.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo