Henkeäsalpaava tahti: NHL:n pistelinko pystyi uskomattomaan rajaan – Sidney Crosby ylsi samaan vuosia sitten

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov kasvatti perjantain vastaisena yönä kauden messevää pistesaldoaan peräti neljällä, kun hän takoi 5-4-voittoon päättyneessä Detroit Red Wings -pelissä tehot 2+2=4.

NHL:n pistekärjen saldo on nyt 35+80=115. Tuo määrä saattaa loksauttaa monen leuat auki.

Kutsherov on nimittäin koko sarjassa ensimmäinen vähintään 115 pinnaan pystynyt pelaaja yhdellä kaudella sitten Sidney Crosbyn ja sesongin 2006-07. Venäläinen takoi 120 pinnaa 79 ottelussa tuolloin vajaat 15 vuotta sitten.

Se on tietysti sanomattakin selvää, ja kuten tämäkin esimerkki osoittaa, että venäläistä voi aivan hyvin kuvailla NHL:n yhdeksi lähivuosien kovimmaksi pistelingoksi. Kyseinen pistemäärä yhden kauden aikana syntyy jonkun muun kuin vaikkapa jatkuvan tuurin tai onnen seurauksena.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Patrik Laineen pudotuspelivaihde löytymässä? Maalitolppia ahkerasti kolistellut suomalainen syötteli Bostonin kumoon NHL:ssä

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…