NHL:n tulevan kesän suurimpia puheenaiheita on lukuisien nuorten NHL-tähtien kuten Mikko Rantasen, Patrik Laineen ja Mitch Marnerin tähän kauteen päättyvät sopimukset.

Lisämaustetta ensi kesään tuo NHL:n yhteistyösopimuksessa on oleva pykälä, jonka mukaan kilpaileva seura voi niin sanotusti ryöstää sopimuksettoman rajoitetun vapaan agentin riveihinsä tarjoamalla pelaajalle sopimuksen (offer sheetin). Tarjouksen tullessa edelliskauden seuran on tarjottava pelaajalle vähintään samanlaista sopimusta. Pelaaja voi myös halutessaan kieltäytyä kilpailijan tarjouksesta.

The Athletic -lehden sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kuitenkin näkee, että Laineen, Rantasen tai Marnerin sijaan offer sheetin saattaakin saada hieman vähemmän puhuttu pelaaja kuten Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen.

– Ehkä olemme katsoneet tätä asiaa aivan väärin. Ehkä se ei olekaan isoin nimi, joka on realistinen offer sheetin kohde. Ehkä se onkin seuraavalla tasolla oleva pelaaja kuten Kasperi Kapanen, jonka sopimus päättyy myös tähän kauteen, LeBrun arveli.

Nimettömänä pysyttelevä NHL-seuran GM heitti ilmaan skenaarion, jolla Kapanen voidaan kaapata Maple Leafsiltä.

– Jos Kapaselle tarjotaan sopimusta, joka takaisi kuuden miljoonan dollarin palkan, niin voisiko Maple Leafs oikeasti vastata siihen, GM sanoi.

Maple Leafs taistelee tosissaan palkkakattonsa kanssa, joten Kapaselle jättimäisen kuuden miljoonan dollarin palkan maksaminen ahdistaisi joukkueen tilannetta entisestään.

Jos kilpaileva NHL-seura tarjoaisi Kapaselle kuuden miljoonan dollarin kausipalkan takaavaa alle viisivuotista sopimusta, joutuisi kyseinen seura maksamaan kompensaationa Maple Leafsille seuraavan vuoden ensimmäisen kierroksen varauksen sekä kolmannen kierroksen varauksen.

Supertähden naaraaminen offer sheetin avulla onkin jo paljon haastavampaa, sillä yli 10,148 miljoonan dollarin (AAV) tarjouksen tekevä NHL-seura joutuisi maksamaan kompensaationa pelaajan alkuperäiselle joukkueelle jopa neljä ensimmäisen kierroksen varausta. Kyseinen kompensaatio on jo niin kova, että moni seura on tuskin halukas maksamaan sitä.