Columbus Blue Jackets tiedotti myöhään keskiviikkoiltana solmineensa yksivuotisen tulokassopimuksen maalivahti Elvis Merzlikinsin kanssa.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kuvaili heti ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa Merzlikinsiä Euroopan parhaaksi maalivahdiksi. Suomalais-GM tuskin on väärässä, sillä 24-vuotias torjuja on tehnyt huimaa tulosta HC Luganon ja Latvian maajoukkueen riveissä.

Merzlikins tietää oman arvonsa, sillä hän ilmoitti suoralta kädeltä Kekäläiselle ja Blue Jacketsin johdolle, että hän ei halua mennä AHL:ään, vaikka seura olisi näin halunnut.

Latvialainen sen sijaan vaati päästä heti NHL:ään, sillä näin hän saa tulokassopimuksensa päättymään tähän kauteen. Merzlikins käärii kaiken lisäksi tulokassopimuksessa olevan allekirjoitusbonuksen – pelaamatta otteluakaan NHL:ssä.

Tämän suunnitelman avulla Merzlikinsiä odottaa tulevana kesänä uudet sopimusneuvottelut, ja tällä kertaa paperin ei tarvitse olla tulokkaalle tarkoitettu. Latvialaisvahdin leiri voi vaatia seuraavaan sopimukseen paljon mehukkaampaa palkkaa ja vaikuttaa myös paperin pituuteen.

Merzlikins tuskin pelaa tällä kaudella enää NHL:ssä, sillä Blue Jacketsillä on jo kolme maalivahtia NHL:n puolella.

Lähde: The Athletic.