Entinen Jokerit-kapteeni luottavaisena, vaikka haaste on iso – tietää mihin iskeä: ”Se nähtiin edellisessä pelissä”

© Kuva: Juha Tamminen

Jokeripaidassaan aktiiviaikoinaan C-kirjainta kantanut Ossi Väänänen ei ole huolissaan, vaikka narripaidat ovat aloittaneet KHL:n konferenssin puolivälieräsarjan kahdella kotitappiolla Moskovan Dynamolle.

Jokerit hävisi ensimmäisen kotipelin Dynamolle 2-4 ja toisen 2-3. Narripaidat hallitsivat kumpaakin ottelua ja loivat kumpaisessakin ottelussa enemmän tekopaikkoja.

– Kaksi peliä takana ja turpaan on tullut. Niitä tappioita ei voi jäädä märehtimään. Seuraavaan peliin ja vaihto kerrallaan. Ei sarjaa vielä ole kahdessa pelissä hävitty, mutta iso haaste Jokereille on kairata neljä voittoa seuraavassa viidessä pelissä. Iso haaste, mutta ei kuitenkaan mahdoton. Jokerit on kuitenkin pelillisesti pystynyt vastaamaan ja voittanut laukaukset molemmissa ottelussa. Ei mitään syytä painaa paniikkinappulaa, Väänänen painottaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokereilla on kirous niskassaan moskovalaisjoukkuetta vastaan. Narripaidat ovat hävinneet peräti 13 ottelua putkeen Dynamolle.

– Siinä matkan varrella ovat joukkueet vaihtuneet, joten ei sillä ole merkitystä. Tämän kauden kohtaamisilla on merkitystä. Näissä kahdessa pelissä (Alexander) Eremenko on ollut Dynamon maalilla hyvä ja puolustus on pelannut hyvin. Jokerit on kuitenkin saanut paljon laukauksia aikaan hyvältä alueelta. Joukkueessa on ollut pelirohkeutta ja aktiivisuutta. Toisessa pelissä Jokerit tuli kovempaa päälle ja yllätti sillä Dynamon. Moskovan peli oli sen myötä pitkälti roiskimista, Väänänen toteaa.

Dynamo on silti onnistunut kääntämään molemmat pelit voitoiksi. Nyt ottelusarjaa siirrytään pelaamaan Moskovaan ja Jokerien pitäisi alkaa voittamaan.

– Ensimmäisen maalin merkitys on suuri. Erinomaisesti puolustava Dynamo osaa jäädyttää pelin johtoasemassa. Samaan hengenvetoon on sanottava, että siellä on puolustuksessa yksilöitä, johon lyödä painetta. Siellä on vanhan koulukunnan luotsi ja pelon mentaliteetti, jossa ei virheitä suvaita. Palaute on välitöntä. Peli ei ole vapautunutta sen jälkeen. Itseluottamus kun ei ole tapissa, niin siellä on iskun paikka. Se nähtiin edellisessä pelissä, kun joutuivat roiskimaan.

Mitkä ovat sitten ne Jokerien aseet ja keinot, joilla moskovalaiset pystytään kaatamaan?

– Jokereilla on laajempi materiaali ratkaisupelaajien muodossa. Siellä on 20 maalin ja 10 maalin miehiä, jotka pystyvät kääntämään otteluita. Erikoistilannepelaaminen on runkosarjassa isossa roolissa, mutta pudotuspeleissä vielä enemmän, kun kaikki on niin tasaista. Ylivoimalla Jokereilla on petrattavaa ja laukauksia pitää saada aikaiseksi, Väänänen painottaa.

Moskovan Dynamo ja Jokerit iskevät yhteen Moskovassa tänä iltana klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Juho Hirvonen