Ei se kaukana ollut – Sebastian Aho oli lähellä todella ainutlaatuista temppua kautta NHL-historian

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho jäi vain yhden maalin päähän NHL:n erikoisesta ennätyksestä. Pelaaja iski voittomaalit peräkkäisissä koitoksissa niin Los Angeles Kingsiä, St. Louis Bluesia kuin Florida Panthersia vastaan. Se oli seurahistoriaa.

Taalajäiden ennätys puolestaan on neljä matsia. Sitä tulikuuma sentteri olisi voinut sivuta viime yönä, mutta nyt tuo jäi haaveeksi – kahdesta osumasta huolimatta.

NHL:n kautta aikain pisin voittomaaliputki on neljän pelin pituinen. Se on Newsy Lalondelta Montreal Canadiensin ja Daniel Alfredssonilta Ottawa Senatorsin paidasta.

Eniten voittomaaleja yhden kauden aikana ovat pystyneet iskemään Phil Esposito kahdesti ja Michel Goulet kerran – 16 osumaa. Esimerkiksi jälkimmäinen ylsi tähän talvella 1983-84, ja silloin pisin putki kesti tuon kolme peliä.