Yli 1000 NHL-ottelun legendalta tiukka ohje Ilja Kovaltshukille – ”Kaikella kunnioituksella…”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!

Täksi kaudeksi viiden vuoden tauon jälkeen NHL-jäille palanneen Ilja Kovaltshukin kausi ei ole mennyt täysin piirustusten mukaan.

Los Angeles Kingsien kanssa kolmivuotisen ja 6,25 miljoonan dollarin vuositulot takaavan sopimuksen allekirjoittanut venäläistähti on summannut 48 ottelussa odotuksiin nähden vaatimattomat tehot 12+15=27.

Kingsien kaudesta on muutoinkin tulossa melkoinen pannukakku, sillä joukkue majailee NHL:n läntisen konferenssin jumbona ja pudotuspelipaikka on tällä erää vain kaukainen haave.

Viime aikoina spekulaatiot Kovaltshukin siirtymisestä muualla ovatkin kiihtyneet.

Venäläistaiturin kontrahdissa on kauppaamisen estävä pykälä, mutta miehen entisen joukkuetoverin, yli 1000 NHL-ottelua urallaan pelanneen puolustajalegenda Aleksei Zhitnikin mukaan nyt Kovaltshukin olisi hyvä miettiä asiaa vielä uudemman kerran, mikäli toiveena on taistella palkintokaapista jo löytyvien olympiakullan ja maailmanmestaruuden lisäksi myös Stanley Cupista.

– Kaikella kunnioituksella Los Angeles Kingsia – ensimmäistä NHL-seuraani – kohtaan, mutta joukkue ei kamppaile lähivuosina mestaruudesta ja Kovaltshukilla on vain kaksi kautta aikaa, Zhitnik täräyttää Russia-Hockey.ru:lle.

Zhitnikin mukaan paras joukkue kannun tavoittelemiseen olisi New York Islanders, jonka päävalmentaja Barry Trotzilla on hänen mukaansa hyviä näyttöjä venäläispelaajien kanssa toimimisesta luotsatessaan Aleksandr Ovetshkinia, Jevgeni Kuznetsovia ja Dmitri Orlovia Washington Capitalsissa.

Lisäksi Islandersin joukkue on venäläislegendan mukaan huomattavasti Kingsien dieselmäistä joukkuetta nopeampi ja sillä on koko liigan paras puolustus, joka on päästänyt tällä kaudella 58 ottelussa ainoastaan 138 maalia.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!