Varavaihtoehdoksi viime aikona pudonneen Mikko Koskisen kohtalo puhuttaa – NHL-asiantuntija kertoo syyn penkitykseen

© Kuva: Getty Images

Tammikuussa muhkean jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa solminut Mikko Koskinen on pudonnut viime aikoina joukkueen maalivahtihierarkiassa Cam Talbotin varamieheksi.

Kanadalaiskanava Sportsnetin asiantuntijana nykyään toimivan entisen pitkän linjan NHL-pomon Brian Burken mukaan tämä saattaa kuitenkin olla vain väliaikaista.

Burke esitti lausuntonsa, jossa hän takelteli suomalaisen nimen kanssa, kanavan kiekkostudiossa.

– Olemme hiukan hämmentyneitä, että Talbot on aloittanut useita otteluita heti sen jälkeen, kun Mikko Koivunen, Koskinen allekirjoitti tämän naurettavan, 4,5 miljoonan dollarin ja kolmivuotisen sopimuksen. Arvioimme, että he esittelevät Talbotia mahdollista kauppaamista varten, siinä olisi paljonkin järkeä, Burke totesi lähetyksessä.

Sportsnetin kiekkostudion ”raati” arveli erääksi kanadalaisveskarista kiinnostuneeksi joukkueeksi Philadelphia Flyersia, jonka uskotaan etsivän sopivaa paria huippulupaukselleen Carter Hartille.

Talbot aloitti kauden Oilersin kiistattomana ykkösvahtina, mutta pitkän tauon jälkeen taalaliigaan palannut Koskinen yllätti kaikki hienoilla otteillaan ja ryösti sesongin mittaan paikan itselleen.