Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen peräänkuuluttaa joukkueeltaan nyt tiukkaa asennetta.

Upeasti syksyllä pelannut buffalolaisryhmä on lipunut kuuden pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun sillä on vielä 24 ottelua runkosarjaa pelaamatta.

Marraskuussa Sabres voitti peräti kymmennen kamppailua peräkkäin, eikä pohtinut tyylipisteitä voittoputkessa, joka sisälsi useita yhden maalin voittoja.

– Tyylillä ei ole väliä, meidän pitää vaan saada maalit ja voitot. Siinä ei ole oikein onnistuttu viime aikoina, Ristolainen toteaa NHL:n suomenkielisillä sivuilla julkaistussa haastattelussa.

Varhain maanantaina Suomen aikaa pelatussa ottelussa Sabres kärsi kirvelevän 1-4-tappion NHL:n itäisen konferenssin häntäpään joukkueisiin kuuluvalle New Jersey Devilsille, vaikka hallitsi ottelua jo voitti kamppailun laukaukset selvästi 35-24.

Voittoja olisi syytä jälleen alkaa kairata, jottei joukkueen kausi päättyisi jo kahdeksatta kertaa peräkkäin runkosarjaan.

– Teen kaikkeni, että me voitetaan. Meillä on ollut monta raskasta vuotta, ja nyt playoffit on iso tavoite, Ristolainen toteaa ja jatkaa:

– Pitää katsoa itseä peilistä ja kysyä, että mitä pystyn tekemään paremmin. Ehkä se on yksi vähemmän omiin päästetty maali, tai jos pystyisi hyökkäyspäässä jotenkin auttamaan, että sinne saadaan yksi maali lisää.