Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Laine tarpoo tällä hetkellä uransa karmeimmassa pisteettömässä putkessa.

Nyt jo 12 ottelua ilman maaleja hiihdellyt suomalainen ei nykyotteillaan saa kaukalossa aikaan juuri mitään joukkuettaan hyödyttävää, sillä jo pelkkä laukausupaikoille pääseminen tuottaa 20-vuotiaalle ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Winnipeg Sunin NHL-toimittaja Ken Wiebe nostaakin kolumnissaan tapetille mahdollisen ketjumuutosskenaarion, jonka saattaisi edesauttaa suomalaisen maalitykin paluuta tasolleen.

Laineen ketjussa toisella laidalla viime aikoina hyökännyt 22-vuotias Jack Roslovic ei toimittajan mielestä edistä suomalaisen vahvuuksien esille tuloa, joten Wiebe vaihtaisikin ketjun toiselle laidalle huomattavasti ahkerampana karvaajana tunnetun Mathieu Perreaultin.

– Perreaultilla on menestyksekästä historiaa Laineen kanssa pelaamisesta, Wiebe toteaa.

Toimittajan mukaan Perreaultin tuominen ketjuun auttaisi ennenkaikkea hyökkäyskolmikon karvaamisessa sekä kiekon ylöstuomisessa.

– Mauricen pitäisi yhdistää seuraavana peliliikkeenään kaksikko ainakin joksikin aikaa samaan kentälliseen, Wiebe näkeee.

Winnipegiläistoimittaja tylyttää kolumnissaan myös ankaraa kritiikkiä Laineen suuntaan ampuneita kiekkofaneja sekä median edustajia. Wieben mukaan Laine tekee tällä hetkellä paljon ylimääräistä päästäkseen takaisin tasolleen.

– Hän harjoittelee paljon vetojen saamista ruuhkan läpi maalille asti. Kukaan ei ole ankarampi Lainetta kohtaan kuin tämä itse. Väitteet siitä, että häntä ei kiinnosta tai että mies ei yritä tarpeeksi, ovat täyttä hevonp*skaa, toimittaja tylyttää.

Huolimatta kuukausien mittaisesta kuivasta kaudestaan kannattaa edelleen muistaa Laineen ampuneen 57 ottelussa komeat 25 maalia. Suomalainen on edelleen Jetsin toiseksi tehokkain maalitykki 30 maalia iskeneen Mark Scheifelen jälkeen.