Columbus Blue Jacketsin joukkueessa vallitsee tällä hetkellä odottavat hetket, sillä joukkueen kaksi nimekkäintä tähtipelaajaa on vaihtamassa maisemaa viimeistään tulevana kesänä kummankin kieltäydyttyä jatkosopimuksesta seuran kanssa.

Sekä kahdesti NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Sergei Bobrovski, että joukkueen kirkkain hyökkäyspään tähti Artemi Panarin pyörivätkin tällä hetkellä päivittäin siirtohuhuissa.

Kahden tärkeimmän pelaajan halu lähteä seurasta puhuttaa luonnollisesti myös joukkueen sisällä. Columbuksen kokenut kapteeni Nick Foligno kertookin tehneensä venäläiskaksikolle selväksi sen, mitä joukkuekaverit miehiltä vaativat niin kauan kun nämä seuraa edustavatkaan.

– En voi vaikuttaa heidän jatkohaluihinsa, joten en aio huolehtia asiasta liikaa. Kerroin molemmille, että niin kauan kuin he ovat täällä, he saavat luvan pelata kovaa ja tehdä kaikkensa joukkueen eteen. En usko kenenkään väittävän, etteivätkö he olisi sitä tehneet, Foligno kommentoi Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinelle.

Joukkueen tähtihyökkääjä Cam Atkinson muistuttaa venäläistähdillä olevan kaikki oikeudet toimia haluamallaan tavalla.

– Se on heidän oma valintansa. En aio yrittää saada heitä jäämään ase ohimolla, vaikka ehkä pitäisi. On ainutlaatuinen mahdollisuus uralla päästä tuohon tilanteeseen (tulla rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi), joten mikset ottaisi kaikkea hyötyä irti siitä, Atkinson puolustaa kaksikkoa.

– Itse aloitin urani täällä ja haluan myös päättää sen täällä. Mutta jokainen meistä on erilainen. Mitä muuta voisin sanoa, Atkinson päättää.

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu alle kolmen viikon kuluttua. Columbuksen seurajohdolla on siihen asti aikaa päättää, kauppaako se kaksikon muualle ennen sitä vai päästääkö se tähtensä lähtemään kesällä ilman korvausta.

Blue Jackets on tällä hetkellä kiinni NHL:n itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa kolmen pisteen erolla ennen Carolina Hurricanesia ja Buffalo Sabresiä.