Toronto Maple Leafs äityi NHL:ssä yöllä huimiin liekkeihin, kun se kaatoi pelinsä kanssa edelleen tuskailevan Colorado Avalanchen numeroin 5-2. Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän alussa, kun Avalanche jäähyili tiuhaan.

Vaahteranlehtipaidat latoivat 109 sekuntiin peräti kolme ylivoimamaalia. Peli oli sitä myöten selvä.

Toronto on pystynyt edellisen kerran samaan noin kahdeksan vuotta sitten Atlanta Thrashersia vastaan. Joukkue on lisäksi maalannut neljä kertaa nopeammin kolme ylivoimamaalia.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Fastest three power-play goals by @MapleLeafs in a regular-season game (since 1933-34):

#NHLStats #TORvsCOL

Aiemmin maalinteon tuskasta kärsinyt Kasperi Kapanen (2+0) otti tehohetkessä roolia iskettyään sen kolmannen ja Maple Leafsin neljännen maalin. Tehohetken kaksi muuta osumaa olivat Nazem Kadrin ja Auston Matthewsin käsialaa.

Jos oli suomalaishyökkääjällä ollut aiemmin vaikeuksia maalinteon kanssa, niin samaa voi todeta myös Toronton ylivoimasta. Se oli osunut edellisen 17 kamppailuun vain kolmesti, ja nyt määrä tuplaantui vajaassa kahdessa minuutissa.

Sportsnet Stats

@SNstats
#Leafs Power Play goals

Tonight: 3
Previous 17 games: 3

Nuorten maailmanmestarin maalit näet tästä ja tästä.

Ottelun muista suomalaisista Colorado Avalanchen Mikko Rantanen jäi pisteittä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Teuvo Teräväisen ruuti on kuivaa NHL:ssä – paukutti taas kaksi maalia ja saavutti komean rajapyykin