Koko kausi tehoin 16+16=32.

Viimeisen kuukauden aikana vain 2+5=7.

Kasperi Kapasen hanat ovat olleet NHL:ssä viime aikoina pahasti tukossa, vaikka hän edellisessä ottelussa pistikin NY Rangersin verkot tötterölle. Toronto Maple Leafs -pelaajan kommenteista on luettavissa, jos ei ihan tuska, niin ainakin tehottomuuden tiedostaminen.

– Välillä se on vaikeaa, kun ei jaksaisi uskoa, että kyllä se vielä menee maaliin. Mutta pakko se on vain sanoa itselle aina ennen peliä, että kyllä se siitä, Kapanen sanoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

– Toivottavasti maalihanat aukesivat tämän illan maalista, ja pääsisi tekemään pisteitä ja auttamaan joukkuetta sillä tavalla, nuorten maailmanmestari puhui viitaten juurikin Rangers-peliin.

Maple Leafsilla menee lujaa, vaikka Kapasella ovatkin olleet tuskaiset ajat käsillään tehojen suhteen. Los Angeles Kingsistä tullut pakki Jake Muzzin oli täsmähankinta, ja joukkue on voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä. Vaahteranlehtipaidat ovat toisena omassa divisioonassaan.

– Olemme pelanneet viimeiset viisi peliä tosi hyvin. Meidän pitää vain jatkaa samaan malliin, ja tietysti jos korjaamme pienet asiat, niin onnistumisia tulee vielä enemmän.

Jo 30 pinnan rajan rikkonut suomalainen ei elä pelkästään pisteistä.

– Koetan käyttää luistelua mahdollisimman paljon ja ampua Austonin (Matthews) kanssa. Patty (Patrick Marleau) on tehnyt aika monta maalia tässä liigassa, joten kyllä hänkin osaa ampua.

– Koetamme Austonin kanssa luistella, tehdä peliä ja tarjota kiekkoa maalialueelle, missä Patty on tosi hyvä pistämään kiekkoja maaliin. Meillä on kemiat hyvin kohdallaan, Kapanen kuvaili ketjuaan.

Hyökkääjä on murtautunut vasta tällä kaudella NHL:n eliittiiin. Kapasella on tällä kaudella vyöllään yhtä paljon pelejä kuin kolmella aiemmalla sesongilla yhteensä, ja lisäksi aiempi kausikohtainen piste-ennätys (7+2=9) on mennyt heittämällä romukoppaan.