Kun tulikuuman St. Louis Bluesin vähintäänkin yhtä kuuma tulokasveskari Jordan Binnington nollasi Arizona Coyotesin viime yönä 4-0-voitton päättyneessä ottelussa, nousi kolmannen nollapelinsä torjunut kanadalaisveskari harvinaiseen joukkoon joukkueen historiaa mietittäessä.

Vain kolme muuta torjujaa on pystynyt napsimaan enemmän nollapelejä kausikohtaisesti tulokkaista puhuttaessa. He ovat Ernie Wakely – neljä nollapeliä kaudella 1969-70 sekä samaan 2000-luvulla pystyneet Brent Johnson (2000-01) ja Jake Allen (2014-15).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only three rookie goaltenders in @StLouisBlues franchise history have posted more shutouts than @binnnasty (3) in a single season: Ernie Wakely (4 in 1969-70), Brent Johnson (4 in 2000-01) and Jake Allen (4 in 2014-15). #NHLStats #STLvsARI

Jos on kaikki nollapelinsä tämän vuoden puolella torjuneen vahdin tarina komea, niin samaa voi sanoa myös Bluesista.

Kautensa surkeasti aloittanut St. Louis viilettää jo kahdeksan ottelun voittoputkessa, eikä syksyn tarpomista ole syytä muistella. Ainakin nyt jatkopaikat ovat lähempänä kuin karsiutuminen. Blues keikkuu keskisessä divisioonassa jo kolmantena.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Kolminkertaista Stanley Cup -voittajaa ei pidättele mikään – nousi huikealla putkella jo Jari Kurrin rinnalle

Oho! NHL:n tähti historiallisen kovassa maalitahdissa – Teemu Selänne ja Patrik Laine silti kovempia

Pian viimeinen koko NHL:ssä? Patrik Laineella taas synkkää, eräs tilasto jo nöyryyttävää luokkaa

Miten se voi näyttääkin näin helpolta! Aleksander Barkov rokotti jälleen rankkarista