Mistä Jokereiden avuttomuus Dynamoa vastaan johtuu? – ”Se on perikuva siitä, mikä on ollut Jokerien haaste läpi KHL-vuosien”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jokerit kohtaa keskiviikkoiltana KHL:n pudotuspelien avauskierroksen toisessa ottelussa Dynamo Moskovan. Vierasjoukkue voitti avausosan 4-2. Viasatin selostaja ja jääkiekkotoimittaja Antti Mäkinen piti helsinkiläisjoukkueen esitystä maanantaina riittämättömänä.

– Päällimmäinen ajatus on se, että Jokerien täytyy onnistua puolustuspelissään paremmin. Ensimmäisessä ottelussa Dynamoa vastaan se onnistui kiitettävästi kaksi erää, Mäkinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Dynamo on joukkue, jolta ei maltti lopu. He luottavat viisikkopuolustamiseen ja siihen, että vastustaja tekee 60 minuutin aikana virheen, jonka he hyödyntävät.

Ensimmäinen ottelu meni Mäkisen mukaan täydellisesti Dynamon käsikirjoituksen mukaan. Jokerit pelasi kaksi erää sellaista kiekkoa, jota Dynamoa vastaan pitää pelata, mutta kolmannessa ote herpaantui. Moskovalaisjoukkue iski syntyneistä paikoista tarvittavat maalit.

– Jokerien puolustuspelin pitää kestää Dynamoa vastaan läpi ottelun liki virheettömästi. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole, Mäkinen linjaa.

Dynamo Moskovaa ei ole Jokerien kohdalla syyttä kutsuttu Moskovan peikoksi. Ottelusarjan avausottelun tappio oli Jokereille keskinäisissä kohtaamisissa 12. peräkkäinen.

– Dynamo Moskovan joukkue on perikuva siitä, mikä on ollut Jokerien haaste läpi KHL-vuosien. Vahvasti puolustamiseen sitoutunut joukkue, joka puolustusalueen puolustuspelissään pystyy pelaamaan keskustan pois liki täydellisesti, on ollut Jokereille myrkkyä.

– Dynamo menettää keskialueella kiekkoja viidesosan muihin joukkueisiin verrattuna. Kun tämä harvinaisuus tapahtuu, Jokerien pitää pystyä salamannopeasti kääntämään peli, jotta vastustaja ei ehdi saada kolmea tai neljä pelaajaa pelin alle.

Mäkisen mukaan Jokerien on pelattava Dynamon peliä ja keskityttävä rankaisemaan vastustajansa virheistä, sillä suomalaisjoukkueelta puuttuu maalille ajamiseen tarvittava lihas.

On kyseessä ollut Traktor, Torpedo tai Dynamo, Jokerit on kohdannut läpi KHL:n vaikeuksia juuri niitä joukkueita vastaan, jotka ovat erikoistuneet puolustusalueen puolustuspelaamiseen. Tähän on löydyttävä lääkkeitä nopeasti.

Viasat ja Viaplay näyttävät Jokerien ja Dynamo Moskovan ottelusarjan toisen kohtaamisen keskiviikkona suorana lähetyksenä. Studiolähetys käynnistyy Viasat Jääkiekko -kanavalla kello 18.

Anssi Shemeikka